16-korruselise maja kõrgusele Starshipile andsid tõukejõudu kolm Raptori mootorit, mis lülitati järjest välja, kuniks laev jõudis 10 km kõrgusele. Seejärel toimus horisontaalne vabalangemine ja kontrollitud aerodünaamikaga maandumine täpselt samasse asendisse ja samasse asukohta, kust lend alguse sai. Enne maandumist suunati laev taas vertikaalasendisse ja taaskäivitati kaks Raptori mootorit, et need annaksid laevale pidurdusjõudu.

Maandumisel hoidsid laeva õiges asendis pardakompuutri juhitud neli suunaklappi. Ülekande lõpus on küll näha väike metaankütuse põleng, kuid suurt kahju see ei tekitanud ja tuli kustutati mõni minut pärast maandumist.

SpaceX-il on Texases Boca Chicas kosmodroom nimega Starbace. Starhipi varasemate prototüüpide neli maandumist ei ole õnnestunud - SN11 ei jõudnud näiteks maapinnale tagasi, SN10 aga plahvatas pärast maandumist.

SpaceX tahab luua korduvkasutatavateid tähelaevu, mis lendaksid nii rahvusvahelisse kosmosejaama ISS, Kuule, Marsile ja kindlasti ka kaugemale. Laev on ette nähtud kuni 100-tonnise lasti transportimiseks.