Kuigi algsete plaanide kohaselt pidi esimene Ferrari elektriauto avalikkuse ette jõudma pärast 2025. aastat, kinnitas firma tegevjuht John Elkann eile toimunud koosolekul investoritele, et see juhtub kiiremini – juba 2025. a jooksul.

“Meie esimene täiselektriline Ferrari saab avalikustatud 2025 ning me oleme väga põnevil. Ferrari elektrifitseerimise strateegia on kursil ja graafikus,” sõnas Elkann neljapäeval.

Elkanni sõnul on uute tehnoloogiate rakendamine nii autospordis kui ka tänavaautodel suurepärane võimalus tuua Ferrari kirg ja omanäolisus ka uute põlvkondade ette.

Ferrari eelmine tegevjuht Louis Camilleri ütles detsembris 2019, et enne 2025. a pole tulenevalt akutehnoloogia hetkeseisust laadimiskiiruste ja sõiduulatuste osas mõtet täiselektrilist Ferrarit oodata.

Ferrari teatas juba aastal 2019, et 2022. aastaks peaks müük koosnema 60% ulatuses hübriidmudelitest. Elkann sõnas koosolekul, et lähema paari kuu jooksul avalikustatakse kolm uut mudelit.

Järgmisel aastal avalikustatakse esimene Ferrari linnamaastur Purosangue ehk “puhtatõuline” – kas sellest saab oksüümoroon või midagi tõeliselt erilist, nagu Ferrari lubab, näitab aeg.

Elkanni sõnul on ka Ferrari uue tegevjuhi otsingud täies hoos. Cavalleri ütles eelmise aasta lõpus ameti ootamatult üles ning seni on Elkann juhatuse esimehena ka seda üametikohta pidanud.