Vitali Donskoi, Huawei Mobile Servicesi (HMS) äriarenduse juht Eestis, toob välja, et see mainitud rahvamass laadib igas kuus alla umbes 30 miljardit erinevat rakendust. Kui sellest kõigest veel AppGalleryga liitumiseks ei piisa, siis toetab Huawei oma partnereid keskkonnas ka tasuta reklaamidega, erinevate tugiprogrammide ja turundusega.

Vitali, miks peaks äppide arendaja liituma ka Huawei äppidekeskkonnaga AppGallery?

Esmalt annab see võimaluse jõuda AppGallery uue tarbijaskonnani, mis on iga aastaga Euroopas kasvanud lausa 61,5%. Seega on AppGallery kohalikele ettevõtetele ja rakendustele mugav viis globaalselt laieneda ning uusi turgusid vallutada.

Siinkohal on sobiv mainida, et Huawei on turu keskmisega võrreldes üsna vastutulelik. Seda näiteks reklaamitulu jagamisel, kus Huawei jagab 80% reklaami- või müügitulust 20% partneritega, mis on turu keskmisest kõrgem. Lisaks toetame oma partnereid tasuta reklaamiga AppGallerys ja erinevate tugiprogrammidega. Näiteks korraldasime hiljuti tugiprojekti e-kaubanduse ettevõtetele ja enne seda mänguarendajatele.

Mis sammud peab selleks astuma, et oma äppe AppGallerysse üles laadida?

Kõigepealt peab ühendust võtma kohaliku HMSi arendajaga. Eestis olen selleks mina. Selgitan arendajale siis juba lähemalt, kuidas kogu protsess välja näeb ja milliseid võimalusi oma partneritele pakume.

Läheme algusse: kuidas saab äppide looja AppGalleryga liituda?

See on väga lihtne protsess: tuleb registreeruda meie veebilehel, mille arendaja saab kohalikult HMSi arendusjuhilt, laadida üles vajalik APK-fail kui ei ole vaja integreerida täiendavaid kit’e. Seejärel liigub rakendus edasi meie turvakontrolli ja kui kõik on korras, laadime rakenduse juba AppGallerysse üles.

Huawei Mobile Servicesi (HMS) äriarenduse juht Eestis Vitali Donskoi.

Kui kaua võtab aega, et saada oma äpp AppGallerysse?

APK-faili üleslaadimisest kuni selle kuvamiseni AppGallerys võtab aega mitte rohkem kui 2–3 tööpäeva, kui ei ole vaja lisakontrolli.

Millised on AppGallery keskkonna turvameetmed?

Meie poolt on tagatud 100% kaitse konfidentsiaalsete kasutajate andmete osas. Meie tehnilise turvaosakonna töötajad kontrollivad ööpäevaringselt kõiki rakendusi.

Millistele turvalisusnõuetele peab vastama aga äpp, et AppGallerysse üldse pääseda?

Rakendus ei tohi koguda personaalseid andmeid, see ei tohi olla keelatud temaatikaga. Samuti ei poolda me rakendusi, mis tegelevad mitteametlikult krüptovaluutadega.

Turvalisus on Huawei äppidekeskkonna AppGallery juures esmatähtis. 2020. aastal pidime tagasi lükkama 37% kõikidest äppidest, mis taotlesid AppGallerys avaldamist, sest nad ei vastanud Huawei turvastandarditele. Nimelt on Huawei turvastandardid palju rangemad kui Euroopa Liidus kehtestatud asjakohased regulatsioonid. Näiteks ei töötle Huawei tundlikku informatsiooni, nagu isiklik biomeetria, väljaspool kasutaja seadet ja tagab sellega igale kasutajale täieliku kontrolli oma isikuandmete üle.

Iga äpp, mis liitub AppGalleryga, läbib neljakihilise kaitseprotsessi, mis hõlmab pahatahtliku käitumise tuvastamist, turvanõrkuste skannimist ja privaatsuseeskirjade rikkumise kontrolli. Kõige viimase sammuna testib AppGallery pühendunud turvatestide meeskond äppi tegelikes seadmetes ja reaalsest elust võetud olukordades. Nende testidega kontrollitakse äpi toimimist kõikides Huawei seadmetes ja ka operatsioonisüsteemides, et tagada rakenduse sobivus.

Kui äpp on AppGallerys saadaval ja kasutaja otsustab selle alla laadida, aktiveeritakse uued turvaalgoritmid. Sellega tagame äpi jõudmise kasutaja telefoni krüpteeritud kanalite kaudu ja pideva reaalajas kontrollimise rakenduse töötamise ajal, mille eest vastutab tehisintellekt. Kaitse pakub teadaolevaid simuleeritud olukordi ja reageerib ka uusimatele viirusohtudele.

Kas AppGallery meeskond aitab arendajaid ka nõuga, et milline peaks äpp olema, et keskkonnas edukas olla?

Muidugi! Meie äriarendusjuht ja tehnilise toe tiim on alati saadavad, kui arendajal tekib ükskõik milline küsimus, ning meie omalt poolt üritame aidata niipea kui võimalik. Kindlasti peab edukat äppi olema lihtne erinevate seadmete ja platvormide jaoks kohandada ning kõiki uuendusi peab saama ilma suurte lisainvesteeringuteta läbi viia. Oluline on suhtuda äppi kui ärisse ja luua sellele turundusplaan, mis aitab jõuda tarbijateni. Kui äpp on juba turul, tasub tarbijatega ühendust hoida ning püsida kursis nende ootuste ja soovidega.

Kas AppGallery meeskond reklaamib ja turundab äppe ka ise või see jääb äpiloojate õlgadele?

Jah, aitame arendajaid ka rakenduste reklaamimisel. Seda saab teha nii artiklite kaudu meediakanalites kui ka AppGallerys. AppGallerys on väga palju erinevaid võimalusi reklaamimiseks – nii bännerite kui ka erinevate kampaaniate kaudu.

Kui mitu äppi hetkel AppGallerys on ja kui palju neid päevas alla laaditakse?

Hetkel on AppGallery'ga liitunud üle 2 miljoni rakenduse arendaja, äppe endid on keskkonnas enam kui 120 000. Maailmas on meil ühes kuus üle 530 miljoni unikaalse kasutaja, kes laadivad alla umbes 385 miljardit rakendust. Ja need numbrid kasvavad iga päevaga.

Kui palju on AppGallery viimase aastaga kasvanud? Mitu klienti on juurde tulnud, mitu uut äppi, mitu allalaadimist?

Massiliselt! On lisandunud hästi palju uusi rakendusi, mida kasutab miljoneid inimesi. Stabiilselt lisanduvad uued ihaldatuimad rakendused. Viimase aastaga kasvas AppGallerys allalaadimiste arv Baltikumis rohkem kui kaks korda.

Jaga
Kommentaarid