Täna tutvustati maailmale Toyota Gazoo Racingu ja Subaru ühisel internetiüritusel kauaoodatud sportautot GR 86. Toyota uusim sportauto täiendab GR-mudelite valikut ja saab tunnustatud GR Supra ja GR Yarise kõrval kolmandaks GR-mudeliks maailmas.

GR 86 jätkab algupärase GT86 vaimus ja säilitab kõik 2012. aastal välja tulnud ning üle 200 000 eksemplari müünud mudeli tugevad küljed ja võlud. Tänu alumiiniumist katuse- ja kerepaneelidele ning muude massi vähendavate lahenduste kasutamisele peaks GR 86 olema oma segmendi kergeim neljakohaline kupee.

Eelkäijaga võrreldes on paranenud ka jõudlus – uue, kerge vabalthingava boksermootori töömaht on kasvanud 2,4 liitrini. Uue GR 86 mõõdud on peaaegu identsed GT86 omadega, säilitades madala massikeskme ja seeläbi suurepärase vilka juhitavuse. Šassii jäikus on eelkäijaga võrreldes kasvanud tervelt 50% võrra, see parandab juhitavuse teravust ning roolimise täpsust.

Aerodünaamilised komponendid nagu eesmised õhusuunajad ja küljekarpide lisad on arendatud autospordikogemusele tuginedes, aidates GR 86-l pakkuda oma klassi parimat juhitavust ja sõidustabiilsust.

Uus GR 86 lansseeritakse Euroopas ja rohkem detaile avalikustatakse selle aasta jooksul.