Peaaegu hääldamatu nimega põllumajandusagentuur Rosselkhoznadzor ütles avalduses, et vaktsiin kannab nime Carnivak-Cov ja seda on alates oktoobrist testitud koertel, kassidel, naaritsatel, rebastel ja teistelgi loomadel.

Vaktsiin on asutuse väitel osutunud tõhusaks ning selle masstootmine algab juba aprillis.

"Kõigil vaktsineeritud katseloomadel tekkisid koroonaviiruse vastased antikehad 100 protsendil juhtudest," ütles Rosselkhoznadzori asejuht Konstantin Savenkov. "See on maailma esimene ja ainus toode COVID-19 ennetamiseks loomadel."

Nagu öeldud, loodab Rosselkhoznadzor, et loomavaktsiin aitab vältida koroonaviiruse mutatsioonide teket, mis hiljem inimese peale „tagasi hüpates" võivad olla ettearvamatute omaduste ja vaktsiinitaluvusega. Ühe sellise mutatsiooni tõttu tappis Taani hiljuti 15 miljonit naaritsat.

Uue vaktsiini vastu on huvi üles näidanud juba loomakasvatusettevõtted sellistest riikidest nagu Kreeka, Poola, Austria, Ameerika Ühendriigid, Kanada ja Singapur.

Venemaal valminud Sputnik V nimeline inimvaktsiin on veel Euroopa Ravimiametilt müügiluba ootamas. Küll aga kasutab seda juba näiteks isepäine Ungari.