Kia pakub EV6-le mitut erinevat elektrimootori konfiguratsiooni erinevate akupakkidega: suure läbisõiduulatusega (77,4kWh) ja keskmise läbisõiduulatusega (58,0kWh). Samuti on see Kia esimene elektriauto, mida pakutakse nii kahe- (2WD) kui ka neljarattaveolisena (4WD).

77,4 kWh akupakk on kombineeritud 168kW (229hj) elektrimootoriga, mis veab tagumisi rattaid ning valikus sellele akupakile on ka 239 kW (325hj) elektrimootor, mis veab nii esi- kui ka tagarattaid.

Kaherattaveoline 77,4kWh akupakiga EV6 versioon suudab ühe laadimisega läbida umbes 510 km (WLTP). Sama akupakiga neljarattaveoline 605Nm pöördemomendiga EV6 suudab kiirendada 0-100 km/h 5,2 sekundiga.

58,0 kWh akupakk on kombineeritud 125 kW elektrimootoriga, mis veab tagarattaid ning samuti on võimalik keskmise suurusega akupakiga kombineerida 173kW mootorit, mis veab kõiki nelja ratast.

EV akud võimaldavad nii 400V kui ka 800V laadimist ilma lisaadapterita. Auto võimaldab ülikiiret laadimist 10%-80% ainult 18 minutiga või laadida 100km sõiduulatust kõigest 4,5 minutiga. EV laadimissüsteem on palju paindlikum täinu integreeritud laadimiskontrolli üksusele (Integrated Charging Control Unit - ICCU). ICCU võimaldab kasutada auto aku energiat teiste elektriseadmete kasutamiseks näiteks kasutada samaaegselt konditsioneeri ja vaadata 55" ekraaniga televiisorit kuni 24 tundi. EV6 suudab ka vedada haagist massiga kuni 1600kg juhul kui akul on võimsust üle 35%.

EV6 on seejuures varustatud energiataastamise tehnoloogiaga, et suurendada auto sõiduulatust. See sisaldab Kia uusimat energiaefektiivset soojuspumpa, mis salvestab auto jahutussüsteemist tulevat jääksoojust. See võimaldab talvel -7⁰C juures saavutada 80% suvisest sõiduulatusest +25 ⁰C juures.

Samuti on uuenenud regeneratiivne pidurdussüsteem, mida saab juhtida rooli küljes asuvate labadega. Juht saab valida 6 erineva regeneratiivse pidurdustaseme vahel - ilma energia salvestuseta, 1-3 tasemeni, ühe pedaali juhtimine või automaatne. Ühe pedaali juhtimisega saab saavutada maksimaalse energia salvestuse ning peatata auto ilma piduripedaali kasutamiseta.

Kia EV6 on ehitatud uudsele modulaarsele platvormile E-GMP ja juhatab selle platvormiga sisse Kia uue elektriautode ajajärgu. Antud platvormile planeeritakse ehitada aastaks 2026 11 erinevat elektrisõidukit ja sellele platvormile ehitatud autod peaks juba aastaks 2025 moodustama koguni 20% kõikidest müüdud Kia sõidukitest üle maailma. Uus modulaarne platvorm võimaldab paindlikkust ja toodete kiiret kohandamist antud platvormile.

EV6 hakatakse tootma Lõuna-Koreas ja esimesed autod peaks teedele jõudma juba selle aasta teises pooles.

Kia EV6 on saanud oma kujustuse uue disainifilosoofia „Vastandid kohtuvad" ("Opposites United") järgi. Auto esiosast tuntud Kia tiigrinina pole päris kadunud kuid on digitaliseeritud ja omandanud kaasaaegse ilme. Peenikestes päevasõidutuledes joonistub välja korduv muster ning tulede all paiknev kitsas õhuava muudab auto esiosa visuaalselt laiemaks.

Auto siluett rõhutab aerodünaamilist kuju, mis muudab auto voolujoonelisemaks ja parandab suutlikkust, kuid samas kannab siiski selget linnamaasturi välimust. Auto välimuse muudavad pikemaks uste allosas paiknevad ilmekad jooned, mis jooksevad eesotsast üle tagaratta koobaste auto taha välja. Autole lisab pikkust ka kõrgläikeline C-piilar, mis muudab auto tagaklaasi visuaalselt suuremaks. Nende kohal tõuseb ülespoole tiivakujuline katusespoiler, mis võimaldab õhul liikuda sujuvalt üle katuse ja juhib selle madalamale tagaspoilerile, mis kõrgub auto tagatulede klastri kohal.

Tänu uuele E-GMP platvormile on auto teljevahe 2900mm, mis võimaldab vaatamata kompaktsetele välismõõtmetele avarat salongi. Kõige silmatorkavam sisekujunduse element salongis on suur kurvikujuline infolustiekraan, mis muudab salongi ruumikaks.

Auto istmed on peenete joontega ja kaasaaegsed ning istmete materjalidena on kasutatud kaasaaegseid ja vastupidavaid tekstiile ning taaskasutatud plastikut, mis on võrdeline 111 plastikust veepudelile.

Auto ruumikus tuleb välja ka pagasiruumis, mis mahutab 520 liitrit. Teise rea istmete kokku lappimisel saadakse 1300 liitrit pagasimahtu. Täiendavalt on 52 liitrine pagasiruum 2-veolise auto puhul ka auto ees otsas ning 4-veolise auto puhul mahutab esimene pagasiruum 20 liitrit.

EV6 sisaldab rohkelt tehnoloogilisi lisasid, mis tagavad turvalisuse, lihtsad ühendused ja infolusti. Kia EV6 uus infolusti süsteem sisaldab kahte kaarjat 12" ekraani, mis tänu uudsele tehnoloogiale vähendavad valguse mõju ekraani teravusele. Nii näidikuploki ekraan kui ka infolusti ekraan moodustavad visuaalset ühtse terviku, ulatudes rooli tagant auto armatuurlaua keskele.

Olemas on esiklaasinäidik (Head-up display), mis kuvab auto sõidukiiruse ja kogu vajaliku info juhiabi süsteemist või navigatsiooniseadmest otse auto tuuleklaasile.

EV6 tutvustab Baltikumi turul ka "Kia Connect" teenuste süsteemi, mis võimaldab saada reaalajas infot liikluse kohta, saada autole erinevaid uuendusi üle õhu, kontrollida auto aku laadimist, ajastada auto laadimist vastavalt endale sobivale ajale, leida endale sobivaid laadimisvõimalusi vastavalt järele jäänud sõiduulatusele ja palju muud.

Turvalisus ja mugavus

EV on varustatud Kia uusimate turvalisustehnoloogiatega ja juhiabisüsteemidega (ADAS).

Turvalise väljumise assistent annab helisignaaliga märku kui tagant läheneb auto ja hoiatab juhti ukse avamisel. Samuti hoiab assistent elektroonilise lapseluku aktiveerimisel tagauksed lukus kui tuvastab tagant läheneva sõiduki.

Sõidurea jälgimise süsteem (LFA) hoiab autot sõidurea keskel. Süsteemi on hõlbus välja lülitada lihtsa nupuvajutusega ja selleks ei pea sisenema menüüdesse.

Maanteesõidu abisüsteem (HDA2) aitab samaaegselt hoida eessõitva autoga soovitud distantsi ja hoida autot sõidurea keskel seejuures ka kurvides. Samuti kontrollib abisüsteem kui kõrval sõitev auto on liiga lähedal ja korrigeerib kiirust ning distantsi teiste sõidukitega.

EV6 on varustatud lisaks kaugjuhitava parkimissüsteemiga, mis aitab autot parkimiskohale sisse tagurdada või parkimiskohalt välja tagurdada kasutades selleks vaid auto pulti.

EV6 spetsifikatsioonid:

Mõõtmed
EV6EV6 GT-lineEV6 GT
Teljevahe2,900 mm2,900 mm2,900 mm
Pikkus4,680 mm4,695 mm4,695 mm
Laius1,880 mm1,890 mm1,890 mm
Kõrgus1,550 mm1,550 mm1,545 mm
Mahud
Pagasiruum taga*EV6 / EV6 GT-line520 L1300 L (*teise rea kokku lappimisel)
Pagasiruum ees52 L (2WD) või 20 L (AWD)
Suutlikkus
PlatvormElectric-Global Modular Platform
EV6EV6GT-linePikk läbisõiduulatus77.4-kWh akuAWDVõimsus239-kW (esimesed ja tagumised rattad)
Pöördemoment605-Nm (esimesed ja tagumised rattad)
2WDVõimsus168-kW tagumised rattad
Pöördemoment350-Nm tagumised rattad
Keskmine läbisõiduulatus58.0-kWh akuAWDVõimsus173 kW (esimesed ja tagumised rattad)
Pöördemoment605 Nm (esimesed ja tagumised rattad)
2WDVõimsus125 kW tagumised rattad
Pöördemoment350 Nm tagumised rattad
EV6GTPikk läbisõiduulatus77.4-kWh akuAWDVõimsus430 Kw (esimesed ja tagumised rattad)
Pöördemoment740 Nm (esimesed ja tagumised rattad)
Laadimine
Laadimisvõimekus400 V and 800 V (ilma lisaadapterita)
Ultrakiire laadimine (800V)10 % to 80 % in 18 minutit100 km of läbisõiduulatust (WLTP) 4.5 minutiga