Daymak on eelnevalt tegelenud elektrijalgrataste tootmisega, kuid nüüd rahastusfaasis mudelile, millest tuleb kaks versiooni – mõistlik ja sõge, kirjutab Accelerista.com.

Daymak Spiritus saab lubaduste kohaselt 36 kWh akupaki, mis pidurdusenergia taastesüsteemiga paaritatuna venitab sõiduulatuseks 290 km. Mass on vaid 168 kg, hind jääb alla 20 000 USD ehk praeguse vahetuskursi juures ongströmi jagu alla 17 000 euro.

Sõge versioon saab mudelinimele täiendi Ultimate ja autotööstuse rusikareegli kohaselt on kõige kallimad just need masinad, mille nimest leiab ülivõrdeid või kamaluga R-tähti. Nii ka Spiritus Ultimate – mõistliku versiooniga võrreldes on hind tõusnud rohkem kui seitsmekordseks.

127 000 EUR hinnalipiku juures on aga ka suutlikkust parandatud – mass vaid 159 kg, tippkiirus üle 210 km/h, kiirendus 0-60 mph ehk 0-97 km/h 1,8 sekundit, sõiduulatus 80 kWh aku toel üle 480 km…

Istekohti jagub mõlemas masinas kahele, laadimist abistavad päikesepaneelid, mugavuse (ja disaini) kaalutlustel on masinal tiibuksed. Olemas on ka Bluetoothi-ühenduvus, valvesüsteem ja võtmeta ning distantsilt käivitus.

Ultimate saab süsinikkiust kerepaneelid, automaatselt toimivad tiibuksed, kaassõitja ette “kaaspiloodi” ekraani, tagurduskaamera, suurepärase helisüsteemi ja GPS Alarmi valvepaketi.

Rahastusmudeliks on hetkel ühisrahastus, seega sõidukist huvitatud inimesed saavad ise õla alla panna.