Valitud kasutajad on eri versioone testinud mitmeid kuid ning mõned neist on otsustanud sellest ka video teha. Hetkel ei paista asjalood väga roosilised.

Tesla lähenemist autonoomsete sõidukite loomisele juhiabisüsteemide paketti arendades ja täiendades on kritiseerinud mitmed, sealhulgas Waymo tegevjuht John Krafcik, kuid seni on Tesla püsinud enesekindel.

Tegevjuhi Elon Muski sõnul on paketi turule paiskamist oodata hiljemalt aasta teise kvartali jooksul. Samas näitab kirjavahetus Tesla ja Kalifornia mootorsõidukiameti vahel, et autonoomsust niipea veel loota ei ole – tegu on alles SAE teise taseme juhiabipaketiga ning kõrgema taseme funktsionaalsust niipea ei tule.

Mida see tarkvara aga seni suudab? YouTube'i kanal AI Addict testis seda USA-s Oaklandi linnas.

Nagu näha, siis (normaalse) inimjuhi käitumisest on asi kaugel. Valed rajavalikud ja keelumärkide eiramine, napikad, vastassuunavööndisse eksimised, äärekividesse suunamine, ootamatult välja lülitumine (korra pärast auto vastassuunavööndisse viimist), oma eesõigusest mitte aru saamine ja ristmiku blokeerimine, seisvatest autodest mitte möödumine, stoppmärgiga ristmiku väga ohtlik ületamine ja siis keset ristmikku pidurdamine ning lõpetuseks tahtis see ka ühest aiast läbi sõita.

Selge on, miks juht peab olema kogu aeg valmis sekkuma. Süsteemi käivitades tuletab see juhile just seda meelde, et kogu tähelepanu tuleb hoida teel ning olla valmis sõidukilt igal hetkel juhtimist üle võtma.

Samas tuleb situatsioonis näha ka positiivset – maanteedel ning väikse liiklustihedusega asulates saab FSD väga hästi hakkama ning teiste liiklejate (ka jalakäijate ja jalgratturite) ning objektide (olgu, see aed välja arvatud) tuvastamisega tuleb auto hästi toime.

Samas tekib aga küsimus, kui eetiline on Tesla poolt anda testimiseks niivõrd ohtlik tarkvara? Veelgi enam, kui see mõne kuu pärast välja tuleb, küsitakse selle eest kuni 10 000 USD, klauslid aga jäävad samaks – ole valmis sekkuma ning vali omal vastutusel koht, kus FSD-d kasutada.

Iga juhipoolne sekkumine FSD töösse saadetakse koos videopildiga Teslale analüüsimiseks ja tarkvara korrigeerimiseks. Seega laias laastus kogutakse Teslale juhtide poolt liiklusohtlikke olukordi ning kasutajad maksavad selle eest veel peale.

Kas lõppeks testitakse siis FSD valmidust liikluse jaoks või liikluse valmidust FSD jaoks? Sest hetkel osalevad just teised liiklejad enese teadmata ning nõusolekut andmata katses, millel võivad suure tõenäosusega olla traagilised tagajärjed.