YouTube teavitab ülalolevas videos, et on sunnitud hakkama infot koguma selle kohta, kui palju väljaspool USAd elavad sisuloojad keskkonnas raha teenivad, ja mõnel juhul sealt 24% maha arvama, mis on USAs kehtiv käibemaks.

Seni kehtis see kohustus vaid YouTube'i kodumaa USA juutuuberite kohta, kuid enam nii läbi ei saa. Jälgima tuleb hakata kõiki.

Kui sisulooja ei sisesta küsitavat teenistusalast infot hiljemalt 31. maiks oma YouTube'i-kanaliga seotud AdSense'i-kontole, on oht, et YouTube võtab alates juunist tema teenistusest vaikimisi 24% maha.

Ja mõeldud on kogu teenistust, mitte ainult USAst kogunenud pirukatükki, sest vaikimisi eeldus on, et sisulooja elab USAs ja peab seal makse tasuma.

Selgituseks näidisjuhtum:

  • sa oled sisulooja Indiast
  • sa teenid YouTube'i keskkonnast 1000 USA dollarit, sellest 100 USA vaatajatelt
  • sa ei lisa nõutud maksuinfot oma YouTube'i-kanaliga seotud AdSense'i kontole hiljemalt 31. maiks – alates juunist võtab YouTube sinu teenistuselt 240 dollarit ehk 24% maha (mitte ainult USA vaatajate kaudu kogunenud summa ulatuses)
  • sa lisad nõutud maksuinfo hiljemalt 31. maiks oma YouTube'i-kanaliga seotud AdSense'i kontole – alates juunist võtab YouTube su teenistuselt 15 või 30 dollarit maha (olenevalt sellest, kas su puhul kehtib USA ja India maksusoodustuse lepe või ei; igal juhul puudutab maks vaid seda 100 dollarit, mille USA vaatajate abil teenisid)


Ülalolev video annab vastused loodetavasti kõigile küsimustele, mis sel teemal tekkida võivad.