Ämblike "pealetungis" pole iseenesest just midagi ebatavalist. Austraalias elutsevad jahtämbliklased (ld Sparassidae) kipuvad praegusel perioodil hulgaliselt paljunema ja nii jõuavad paljud neist inimeste kodudessegi.

Kängurumaal vaheldus kuumus hiljuti vihmaga. Jahtämblikud püüavad nii kuumuse kui ka niiskuse eest varju leida ning satuvad seeläbi tihti inimeste lähedale. Majades leidub palju toredaid nurgakesi ja urge, kuhu peitu pugeda ja munema minna.

Kaua inimesed sellist kontvõõraste massi taluma ei pea, sest jahtämblikel pole kannibalismi vastu midagi – nad hakkavad vajadusel ruttu, juba ühe-kahe päeva jooksul liigikaaslasi sööma.

Ämblikuliste sugukonda kuuluvaid jahtämbliklasi on maailmas üle tuhande liigi, enamik neist elab troopikas. Suurim on Laoses elutsev Heteropoda maxima, mille jalaulatus võib küündida lausa 30 sentimeetrini.

Austraalias kohtab siiski pigem isendeid, mille jalaulatus jääb 12,5 sentimeetri lähedale ja kehapikkus 2,5 cm kanti. Nii Euroopas ka Eestis on jahtämblikest esindatud vaid üks liik – Micrommata virescens.