Itaalia valitsus eraldas nimelt 10 miljonit eurot Colosseumile uue põranda ehitamiseks, mida saab ka kiiresti sulgeda, et muistseid tunneleid loodusjõudude eest kaitsta.

Projekti selle teostamiseks võib esitada ükspuha kes, olenemata asupaigast – selleks ei pea tingimata Itaalias elama.

Algupäraseid lahendusi (liftid, liuguksed jm) kasutavad disaini-ideed on oodatud kuni 1. veebruarini ning tellijate soov on töö 2023. aastaks valmis saada.

Vanaroomlaste kombel metsloomi, orje ja kurjategijaid elu ja surma peale areenile võitlema saata pole siiski enam kavas. Amfiteater oli sellel eesmärgil kasutusel tervelt 400 aastat (kuni Rooma impeeriumi languseni viiendal sajandil), edaspidi hakkavad selle areenil toimuma kontserdid ja teatrietendused.

"See renoveerimisprojekt pakub külalistele võimalust nii Colosseumi maa-aluseid ruume näha kui ka imetleda terve hoone ilu selle keskel asuval areenil seistes," lubab Itaalia kultuuriminister Dario Franceschini.

Colosseum on suurim amfiteater Roomas, Circus Maximuse ja Konstantinoopoli hipodroomi järel suuruselt kolmas antiikaja staadion, sh suurim nendest, mis polnud loodud võiduajamisteks.