Maailmas on hinnanguliselt üle 1800 juustusordi, neist 1600 Prantsusmaal loodud. Mitu neist saaks korraga tavasuurusega, umbkaudu 30,5 sentimeetrise läbimõõduga pitsale kuhjata? Prantsusmaal Lyonis tegutsev pitsameister Benoît Bruel'i tipptulemus on isikliku, maailma- ja Guinnessi rekordina 254.

Bruel tahtis sellise rekordi püstitada, kuna uskus, et vastav tipptulemus peab kuuluma Prantsusmaale, mis on juustutootjana maailmakuulus.

Pitsale jõudsid muuhulgas sordid Tomme Artisanale Suisse de la Venoge aux truffes, Rocamadour, Manigodine, La Vieielle Louche, Quattrocento, raclette, Picolin, Comté 9 mois, Comté 8 ja Chaource. Mõistagi on kõiki vähe, et valmistoode suisa ebardlikke mõõtmeid ei omandaks.

Kinnitamata andmetel oli pitsal lõpuks isegi 257 juustusorti – Bruel olevat viimasel hetkel lisanud maitsete tasakaalustamiseks veel kolm –, aga Guinnessi rekordite raamatusse läks kirja siiski 254.

Pitsa valmib tavaliselt ruttu ja mitte ülearu kalli toiduna, aga rekordeid purustava piruka valmistamiseks kulus kaks tundi ja selle omahinnaks kujunes umbes 815 eurot.