Selleks on vaja Messengeri või Instagrami äpis käivitada kaduva vestluse režiim (ingl vanish mode), Instagamis lisaks eelnevalt Messengeri suhtluskanal kasutusele võtta.

Uus režiim käivitub kergesti – ava vestlusaken ja viipa (svaibi) nutiseadme ekraanil alt üles. Saadetud sõnumid kaovad kohe, kui vestlusest lahkud.

Snapchat'i eeskujul saabub hoiatuseks teavitus, kui (mõni) jutukaaslane kaduma mõeldud vestlusest kuvatõmmise (pildi) tegi.

Messenger pakub kaduvaid sõnumeid juba salavestluste (ingl secret conversations) nime all, aga selle variandi kasutamine on keerukam ja vähem mugav. Instagramis pole midagi sarnast veel pakutud.

Et kasutajad pervoks või muul viisil teisi häirivaks ei muutuks, saab kaduvsõnumite kohta kaebuse esitada ehk Facebookile report'i saata, mis teadupärast Messengeri ja Instagrami käigus hoiab.

Kaebuses püsivad kaduvsõnumid kuni tund, mille jooksul Facebooki esindajad asja üle vaatavad ning vajadusel midagi ette võtavad.

Võimalus kaduvatest vestlustes osaleda toimib Messengeri mobiiliäpi värskendamise järel juba mõnes riigis (USA, Kanada, Mehhiko, Peruu, Bangladesh). Instagrami äpis veel mitte, aga esimese hooga pakutakse võimalust Kanada, Argentina, Tšiili, Peruu ja veel mõne riigi kasutajaskonnale.