Bioliim kantakse avatud haavale ning aktiveeritakse UV-kiirguse abil. Aine muutub selle mõjul mittetoksiliseks hüdrogeeliks, mis on võimeline nakkuma libedate pindadega ning isegi tuksuva südamega.

Kõnealust liimi pole inimeste peal veel katsetatud, kuid testid sigade ja jäneste peal näitavad, et potentsiaali asjal on - aine sai oma ülesandega palju paremini hakkama kui tänapäevases kirurgias kasutatavad kirurgilised liimid.

Kõige paremini on selle efektiivsust näha videos, kus liimi abil pannakse kinni maohaav ning seda vaid loetud sekunditega. Teadlased kirjutavad oma töös, et sarnaseid katseid on tehtud ka südametega ning tulemused olid muljetavaldavad. "See on esimene kord, kui tuksuvas südames olev kuue millimeetrise läbimõõduga haav pandi geeli abil 20 sekundi jooksul kinni," kirjutavad teadlased oma töös.

Kuigi ka praeguseks on sarnaseid materjale loodud, on neil omad miinused - näiteks sisaldavad mõned neist kahjulikke kemikaale, teised aga vajavad lisaks liimile ka õmblemist. Uue ainega pole kumbagi probleemi.

Veel enam - kuna uue liimi struktuur põhineb inimeste sidekoel, on see hästi ühilduv inimorganite ja arteritega ning kinnitub hästi ka veresoonte seintele. Seda näitavad ka katsed sigadega, kelle maksad on meie omadele üpris sarnased - katseteks kasutatud loomad elasid katsed üle ning paranemisel esines vähe kõrvalmõjusid.

Uudset liimi arendanud teadlasi juhtinud koeinsener Hongwei Ouyang ütles Science Alertile, et suure tõenäosusega võiks aine olla kirurgias kasutamiseks valmis kolme kuni viie aasta jooksul.