Isesiduvate jalanõude kõige tähelepanuväärsem kujutamine on ilmselt filmis "Tagasi tulevikku II" (Back to the Future II), kus näidati Nike Mag-i nime kandvat tossumudelit. Mitmed ketsifännid on kindlasti lapsena filmi vaadanud ja mõelnud, et tulevikus ongi päriselt sellised tossud.

Nüüd on see tulevik kätte jõudmas - kuigi Nike tutvustas esimesi isesiduvaid tosse 2016. aastal (Nike Hyperadapt 1.0), ei olnud toona tegemist laiatarbekaubaga - ketsipaari eest tuli välja käia 720 dollarit, mis on ilmselgelt enamik inimeste jaoks liiga palju.

Nike'i värske kossukets Adapt BB on aga oluliselt mõistlikuma hinnaga - tossud saab endale juba 350 dollari eest, ehk üle poole odavamalt, kui alles paar aastat tagasi. See viitab, et ehk on paari aasta pärast hind juba tavatossudega võrreldav.

Mida aga tossud endast tehnoloogia poolest kujutavad? Tossudel on juhtmevaba laadimine, mis tagab, et ketsides peituv aku tühjaks ei saaks. Nike'i hinnangul saab ühe laadimisega tosse kanda vähemalt kaks nädalat. Tosse proovinud ajakirjanike hinnangul ei tee tossudes peituv aku ja valgussüsteem tosse kuidagiviisi raskemaks või ebamugavamaks.

Nike Adapt nutirakenduse abil on võimalik kontrollida nii paeltesüsteemi kui ka vahetada tossu sees peituvate LED-tulede värvi. Nike'i esindajate sõnul püüeldakse selle poole, et tulevikus oleksid tossud võimelised ise hindama, kas kandja jalad on näiteks treeningu tõttu paisumas, et seejärel ka paeltes järgi anda. Hetkel on vaja seda aga jätkuvalt manuaalselt kas läbi äpi või tossudel olevate nuppude teha.

Esimesena NBA mängul tosse kandnud Boston Celticsi väike äär Jayson Tatum ütles, et tema sõnul on tossud mugavad. "Need on nagu kindad - sa paned need jalga ja need on tihedalt su jala ümber. Tekitavad väga turvalise tunde," ütles Tatum.

Tossud tulevad ametlikult müüki 17. veebruaril, NBA Tähtede mängu nädalavahetusel.