Enamik astronaute „kasvab” pikemaajalisel kosmoses viibimisel, sest nende selgrood venivad gravitatsiooni puudumisel. Kasv on siiski tavaliselt maksimaalselt paar sentimeetrit ja pikkus muutub taas endiseks, kui astronaut Maale naaseb, vahendab Reuters.

41-aastane Kanai, kes lendas ISS-i ligi kuuekuulisele missioonile eelmisel kuul, kirjutas esmaspäeval Twitteris, et tal on „tähtis teadaanne”.

„Minu pikkust on siin kosmoses mõõdetud ja kuidagi, kuidagi olen ma 9 cm kasvanud! Ainult kolme nädalaga olen ma tõeliselt kasvada visanud, mida pole olnud pärast keskkooli,” kirjutas Kanai. „See paneb mu veidi muretsema, et ma ei mahu naasmisel Sojuzi istmetesse.”

Veidi rohkem kui päev hiljem, pärast imestust väljendanud uudiste avaldamist Kanai vabandas, öeldes, et ta mõõtis end uuesti pärast seda, kui kapten tema väidetava kasvamise kahtluse alla seadis, ja selgus, et ta oli siiski kasvanud vaid kaks sentimeetrit võrreldes pikkusega Maal.

„Sellest mõõteveast näib olevat tulnud suur asi, nii et ma pean vabandama selle kohutava valeuudise eest,” teatas Kanai Twitteris, seletamata, kuidas ta sellise vale tulemuse sai. „Paistab, et ma mahun Sojuzi, nii et see on minu jaoks kergendus.”