Perepäeval on Maarjamäe lossi õuel EV100 elamustuur Laste Vabariik, mis pakub mängulusti ja avastamisrõõmu nii väikestele kui suurtele. Laste Vabariigi ainulaadsel autolaval etendub Kätlin Vainola näidend “Kõige parem kingitus” ning labürint-mängualal saab Eestit mängulisel moel eri nurkade alt tundma õppida. Laste Vabariigi töötubades innustavad lapsi tegutsema Eesti Ajaloomuuseum, Eesti Tervishoiu Muuseum, Tallinna Linnamuuseum, Jääaja Keskus jt.

“Laste ja noorte kultuuriaastal soovime Eestile oluliste tähtpäevade tähistamist lastele eriliselt meeldejäävaks teha. Laste Vabariik jutustab valdkondi põimides lugusid Eestist ning tutvustab läbi mängu siin tegutsevaid asutusi, kel on just lastele mõeldud harivaid programme,” rääkis laste ja noorte kultuuriaasta projektijuht Marju Kask.

Eesti Ajaloomuusem avab 2018. aastal Maarjamäe lossis mängulise keskkonna, mis kannab samuti nime Laste Vabariik. Seal saavad lapsed luua oma riigi. Nii on Laste Vabariigi jõudmine Ajaloomuuseumi õuele ka selles mõttes tähenduslik. Koostöö muuseumitega on Laste Vabariigi väga tähtis osa nii selle loomisel kui läbiviimisel.

  • Elamustuuri mänguala ja töötoad toimuvad kell 11-16.
  • Kell 11.00 algab ringkäik nõukogude monumentide välinäituse alal
  • Kell 12.00 toimub Laste Vabariigi etendus „Kõige parem kingitus” (40 min)
  • Kell 13.00 Soome suursaadiku Kirsti Narineni poolt juhitud eestikeelne ringkäik näitusel „100 Soome asja“
  • Kell 14.00 Soome suursaadiku Kirsti Narineni poolt juhitud venekeelne ringkäik näitusel „100 Soome asja“

Sissepääs Maarjamäe õuealale ja Laste Vabariigi tegevused toimuvad TASUTA. Tallihoonesse näitusele „100 Soome asja“ ja ekskursioonidele sissepääs on ainult muuseumipiletiga.

PS: Soome asjade näitust on just siis võimalik veel viimast korda külastada!

2017. aasta on laste ja noorte kultuuriaasta, mis väärtustab lapsi ja noori nii looja kui publikuna. Teema-aasta on ellu kutsunud Kultuuriministeerium ja selle läbiviimist koordineerib Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Forte koostöörubriik Eesti Ajaloomuusemiga toob Maarjamäe muuseumikompleksi avamiseni vabariigi sajandal sünnipäeval teieni põnevad lood ning unikaalsed leiud kogude varasalvest! Kõik lood leiad SIIT!