23-aastane Colin Scott hukkus tänavu juunis, kui üritas hoiatusi eirates end kasta ühte maailma esimeses rahvuspargis Yellowstone’is tegutsevatest kuumaveeallikatest. Juhtumi kohta tehtud raportist selgub, et ohvri õde filmis õnnetusjuhtumit mobiiltelefoniga. Jubedad üksikasjad tulid avalikuks küll alles pärast seda, kui kohalik telejaam pargiametnikele teabenõude esitas.

Raporti osutusel lahkusid hr Scott ja tema õde 7. juunil selgelt tähistatud piiretega laudteelt Norrise nõos (Norris Basin). „Kogu selles piirkonnas on geotermiline aktiivsus suur,“ rääkis Yellowstone’i pargivahtkonna juhataja asetäitja Lorant Veress juhtumi avalikuks teinud kohalikule telekanalile KULR 8. „Ala on piiratud, et takistada inimesi endale sel viisil häda tegemast. Sealne keskkond on väga halastamatu.“

Pargivaht märkis, et vend ja õde olid potentsiaalsest ohust ja hoiatussiltidest hoolimata otsinud just nimelt võimalust kuumaveeallikas suplemiseks. Prl Scott salvestas videot enda vennast parasjagu telefoniga, kui too küünitas vett katsuma, libastus ja kukkus kuumaveetiiki.

Hiljem leidsid päästetöötajad küll noormehe surnukeha tiigist üles, kuid loobusid pimeduse saabumise, operatsiooni ohtlikkuse ja läheneva äikesetormi tõttu katsetest seda välja tuua. Järgmisel päeval ei leidnud pargi töötajad keevast järvekesest enam suurt midagi inimsäilmete laadset.

„Väga lühikese aja jooksul oli väga arvestatav osa [surnukehast] lahustunud,“ nentis hr Veress.

Yellowstone
Suurem osa 1872. aastal asutatud Yellowstone’i rahvuspargi territooriumist asub Wyomingi osariigis, kuid mõned piirkonnad paiknevad ka Montanas ja Idahos.

Rahvuspargi all asub ka vulkaaniline Yellowstone'i kaldeera, mille purskeohtu on meediaväljaanded järjekindlalt üles puhunud, kuigi tegelikku hiigelkatastroofi niipea näha ei ole.