Esimese päeva kohtumised määrasid online eelturniiridest edasi pääsenud võistkondade saatused.Omavahel pidasid lahinguid kaks Eesti, üks Soome ning üks Läti tiim, kellest kaks viimast lõpetasid oma teekonna juba esimesel võistluspäeval. Läti meeskonna eXanimo.lv jaoks jäi võistlus lühikeseks, pärast tasavägist võitlust Eesti meeskonna DICKHOUSE’ga tuli lahkuda turniirilt neljanda kohaga. Soome meeskond Menace saavutas käesoleval sündmusel auhinnalise kolmanda koha.
DICKHOUSE

Võidutiimi välja selgitamine jäi eestlaste omavaheliseks heitluseks, kui omavahel asusid võistlustulle Pro Era ja DICKHOUSE. Finaalmäng kujunes oodatust ühekülgsemaks, kui 5 mapi parima väljaselgitamiseks piisas kõigest kolmest. Finaalmängu esimeseks mapiks oli de_cobblestone, mille võitis Pro Era 16-7 seisuga. De_cache mapis näitas Pro Era veelgi suuremat paremust ning saavutas võidu suisa seisuga 16-4. Kolmanda mapi, de_overpassi alguseks oli näha, et DICKHOUSE’i moraal silmnähtavalt langenud. Pro Era sai taaskord oma ülemvõimu tõestada ja seisuga 16-9 võeti TTÜ e-Sport Summer 2016 üldvõit ja 1000€ auhinnatšekk kuulus neile. Finaalmängu parim mängija oli Pro Era võistkonnas mängiv Marti „marps“ Giorgadze. DICKHOUSE’i kõrgeima skoori saavutas Rainer „Dodz“ Trossek, kuid sellele vaatamata valiti Man of the Match tiitli vääriliseks Kevin Tarn, mängijanimega HS.

eXanimo.lv

Esimest korda Eestis viidi kogu võrgupidu ja ka ürituse otseülekanne läbi 4G internetiühenduse toel. Kuigi LANide suurimaks probleemiks võib pidada võrguühendust, ei vedanud mobiilne lahendus kahe päeva jooksul kordagi alt ning striimi vahendusel vaadati võistlusmänge kahe päeva jooksul kokku üle 12100 korra. Lisaks jälgiti võistlusmänge ja ülekannet ka Mustamäe Keskuses kohapeal.

Menace

Tegemist oli TTÜ e-Spordi arvutimängusarja 19nda sündmusega. Sarja ajaloos esimest korda tuldi Tallinna Tehnikaülikooli hoonest välja ning sündmus viidi läbi Mustamäe keskuses otse vaatajate silme all. Muudatustest hoolimata sündmus õnnestus ning nii osalejad, vaatajad kui ka korraldajad lugesid ürituse igati korda läinuks.