Väidetavalt keskkonnale ohtu ei ole, vahendab Helsingin Sanomat, kuigi ilmneb, et tavalisest suurema kiirgusdoosi võisid jaama töötajad siiski saada. "Leke võib paista välja töötajate kasvanud kiirgusdoosina aastases kokkuvõttes," teatati jaamast.

Nimelt avastati jaama 1. ploki suletud tingimustes kütuseelementides vigaseid kütusevardaid, ning alates 11. aprillist tuleb viieks päevaks esimese reaktori elektritoodang ajutiselt seisma panna, kuni viga on parandatud.

Alates esimese reaktori valmimisest 1978. aastal on samalaadseid vigu Olkiluoto reaktorites avastatud ligemale nelikümmend korda.

Ühes reaktoris on korraga kasutusel umbes 500 kütuseelementi, mis igaüks koosneb umbes sajast kütusevardast, kokku 90 tonni uraani. Iga aasta vahetatakse välja veerand kütusevarrastest. Teadaolevalt pole vea põhjustajaks kütusevarraste tootja, vaid nad on viga saanud tuumajaama tootmisprotsessi käigus.

Kolmanda reaktori ehitus algas 2005 ja ta pidanuks tööle hakkama juba 2009. aastal, kuid selle ehitusel ilmnenud vigade ja viivituste tõttu on nüüd võimalik tööle hakata alles 2018. aastal.