Nagu teatavad Cornelli ülikooli teadlased, on nad juba 18 aastat labori suletud tingimustes tegelenud inimtüübi kaitsmise ja aretamisega, kes on tasakaalukad, mõtlevad enne kui ütlevad, ja kelle vallapäästmine võiks aidata rajada normaalsete inimeste suletud kogukondi ka tänases ühiskonnas, kirjutab parimate uudiste kanal Onion.

Nüüd on siis valitud kohtades loomulikku keskkonda tagasi lastud selle väljasuremisohus inimtõu esindajaid.

"Oleme juba aastaid töötanud selle nimel, et stabiliseerida meie ühiskonna kahanevat mõistusega, üldjoontes asjalike inimeste populatsiooni varjupaiga turvalistes tingimustes ja oleme lõpuks ometi näinud nende arvukuse mõningast taastumist," teatas uurimisrühma juht Josh Adelson Cornellist. Kui on õnne, suudavad normaalsed inimesed ka jälle vabas looduses paljunema hakata.

On arvatud, et enne kui teadlased selle inimtõu erilise kaitse alla võtsid, oli normaalsete inimeste arv ainuüksi USA ühiskonnas kahanenud juba 150-ni, ehk tegemist oli äärmises väljasuremisohus oleva inimtüübiga, ja peab paraku nentima, et "rongi alt välja" pole endiselt jõutud. Probleem on selgelt ülemaailmne.

Ilma labori kaitsvate seinteta oleks mõistusega, ettenägelike inimeste populatsioon tänaseks juba täielikult kadunud. Ja ühiskonnas, kus heatahtlikkust, avatud meelega inimlikku empaatiavõimet peetakse nõrkuseks ja selle peale hakatakse kohe jahti pidama, on vaja tõesti erilisi oskusi, et toime tulla.

Nii koolitati laboris normaalseid inimesi toime tulema ka olukorras, kus nende vastas seisab suurem mass, kes pole võimelised emotsioone argumentidest eristama. Ja domineeriva kaabakate inimtõu mõjudest vabanemiseks on normaalne inimene kasvatatud hoiduma televisiooni, interneti, reklaami ja igasuguse muu meedia mõjudest.

Kuid ohustatud inimtõu laskmine avatud keskkonda ei möödunud valutult. Juba eelmisel kuul kohtas esimene katsegrupp normaalseid inimesi kiskjalikult käituvat kaabakate massi, teine vajas aga kaitstud keskkonda tagasi toomist juba 48 tundi pärast kokkupuudet sotsiaalmeediaga. On selge, et näiteks Florida osariiki pole normaalset inimest enam tagasi tuua võimalik.

Siin pool ookeani on olukord nähtavasti veelgi hullem.