Hyperloopi ärijuht Bibop Gabriele Gresta kinnitas dezeen.com-ile, et praegu uuritakse, kas kolme linna vahele ühenduse loomine on üldse teostatav. Huvi on aga mõlemapoolne, Slovakkia valitsus on uuringute läbiviimiseks firmaga käed löönud.

Hyperloop on põhimõtteliselt üks pikk toru, mis ehitatakse kahe sihtkoha vahele. Torus hõljub magneti abil kapsel, millega transporditakse reisijaid või kaupa. Et torust on suurem osa õhku eemaldatud, on võimalik kapsel väikese energiakuluga väga kiiresti liikuma panna. Hyperloop lubab reisida lausa kiirusel kuni 1200 kilomeetrit tunnis. Praegu on tehnoloogia alles arendusfaasis, selle idee käis välja ettevõtja ja leidur, SpaceXi, Tesla ja PayPali looja Elon Musk aastal 2013.

Praegu sõidab rong Viinist läbi Bratislava Budapesti kuni viis tundi. Kui süsteemi täies mahus tööle saab, võiks Hyperloopi torus see reis kesta vaid 18 minutit.

Et tehnoloogia on veel arendusfaasis, polnud Grestal võimalik veel välja käia mingit ajakava, millal ühendusplaan võiks tegelikkuseks saada. Ettevõte loodab siiski, et toruühenduse esimene faas on valmis aastaks 2020. Ehitusega alustataks Bratislavas ja esimese osa hind jääb 200-300 miljoni dollari vahele.

Praegu tegeleb firma ehitustöödega California osariigis Quay Valleys. Loodetakse, et seal läheb sõiduks kolme aasta jooksul.