8157-tonnise veeväljasurvega HMS Artful on kolmas Astute-klassi allveelaevadest, kuid esimene, millesse on paigaldatud CCS. Välja töötatud BAE Systemsi poolt ja ehitatud ühendkuningriigis VMware, Delli, ja Aishi koostööl, peaks CCS viima allveelaevad lausa uude ajastusse lahinguinfo kogumise metoodikas.

Erinevate sensoritega ja muude süsteemidega kogutud andmeid võimaldavad töödelda uued algoritmid, mis teevad CCS-ist sisuliselt terve aluse närvisüsteemi, koondatuna ühtsesse kompuutrikeskkonda, vahendab Gizmag.

CCS annab ka võimaluse otse kontrollida sensoreid ja relvastust, samas säästes kõige olulisemat asja kitsastes allveelaevades - ruumi. Otsuste langetamist uus süsteem küll meeskonnalt ära ei võta, kuid peaks otsuste elluviimist oluliselt kiirendama ja ilmselt muutma hõlpsamaks ka kiire reageerimise konfliktiolukorras.

HMS Artful on üks kõige edasijõudnumaid allveelaevu maailmas, mis on võimeline kogu oma 25-aastase eluea ilma kütusevarusid (tuumareaktoris) uuendamata vastu pidama ja avastama meres ka kõige hääletumaid vaenulikke allveealuseid. Esialgu läbib alus küll testiperioodi, enne kui tegelikult teiste sõjalaevade kõrvale asub.