Süsteem koosneb küll korraga kahest väikeseid soomusmasinaid meenutavast relvastatud sõidukist, nende transporditreilerist ja ka sõidukist, kus asub nende soomukite juhtimiskeskus.

Rosoboronexport kinnitab, et Rosteci arendatud robotsoomukid on varustatud 30-millimeetri automaatkahuritega, lisaks kuulipildujaga, samuti on varustuses juba NSV Liidu ajal arendatud Ataka-raketid, mis peaks olema tõhusad kaasaegsete soomusmasinate reaktiivsoomuse vastu.

Uran-9. https://defence-blog.com/

Ilmselgelt on nad mõeldud ekspordiks, kuigi teatavasti, arvestades Liibüa hiljutist võimuvahetust ja Venezuela sisepoliitilist ummikseisu, on Rosoboronexpordi relvaturg oluliselt kokku kuivamas. Riigi relvamüüki takistab oluliselt ka ametlik ideoloogiline hoiak, mis vastandab vene relvi järjekindlalt läänele. Kui jätta kõrvale Süüria valitsus, keda Moskva sõjaliselt ülal peab, on suurimad vene relvade ostjad uuemal ajal India, Vietnam ja Hiina. Vanu sõpru on nad leidnud ka mustast Aafrikast.

Nagu Helsingin Sanomat kinnitab, pole robottankid midagi uut, sest juba sakslased kasutasid selliseid Teises maailmasõjas.

Venemaal töötati aga kaugjuhitavaid nn teletanke välja juba 1930. aastatel, mis Talvesõjas Soomet rünnates ei tõestanud eriti oma otstarvet.