Probleem polnud küll selles, et Uberi autojuhid oleks purjus olnud. Probleemiks oli see, et nad vedasid klienti, aga kui neilt küsiti taksoteenuse osutamise luba, siis neil polnud seda ette näidata. Soome seadusandlus nõuab aga taksoteenuse osutajatelt taksoloa olemasolu, vahendab Helsingin Sanomat.

Helsingi politsei on ka kasutanud Twitteri keskkonda, et kutsuda kodanikke üles teavitama illegaalsetest taksojuhtidest, antud juhul just Uberi juhtidest. Trahv illegaalsetele taksojuhidele on 14 päevapalka, ehk sõltuvalt autojuhi isiklikust sissetulekust.

Samas on politsei viinud lõpule uurimuse Uberi tegevuse seaduslikkuse kohta ja selle järelduseks oli hoopis see, et Uberit pole alust süüdistada seaduse rikkumises. Kuid individuaalsetelt taksojuhtidelt nõutakse siiski taksosõidu luba. Ja seega ei jää politseinikel ka muud üle, kui kinni peetud Uberi juhtidele trahvi teha. Samas nendib politsei, et Uberi juhtidega seoses on intsidente oluliselt vähem kui traditsiooniliste nn pimedate taksodega.