Fiorello La Guardia oli New Yorgi linnapea 1934-1945, kelle raevuhoost sai alguse lennujaama eelmine suur ümberehitus. Teda transportinud lennuk maandus nimelt New Jersey osariigis paikneval Newarki lennuväljal, kuid linnapea nõudis, et lennuk lendaks New Yorki. Ise ta omanimelise lennuvälja avamist Queensis ei näinud, sest suri juba 1947.

Newark on tänaseni üks suuremaid New Yorki teenindavaid lennuvälju ja keegi selle pärast enam ei nurise, sest kui John Fitzgerald Kennedy nimeline lennujaam (JFK) teenindab aastas 47 miljonit reisijat (2013), siis Newark teenindab 33 miljonit ja LaGuardia 24 miljonit.

Kuid LaGuardia lennujaam mahutaks tegelikult vaid kaheksat miljonit. Enamasti teenidab lennujaam USA-siseseid lende, kuigi ühendus on ka Kanada linnadega. Ja mullu sai uue raevuhooga pildile asepresident Joe Biden, võrreldes LaGuardia lennuvälja kolmanda maailma lennuväljadega.

Ootesaalid on paksult rahvast täis, piloodid kutsuvad LaGuardiat aga USS LaGuardiaks, väites, et sinna on sama kitsas maanduda, kui oleks maanduda lennukikandjale.

Ja nüüd kuulutas kuberner Andrew Cuomo lõpuks välja neli miljardit dollarit maksva LaGuardia lennujaama ümberehituse. "LaGuardia on aeglane, see on mahajäänud, sellel on hirmus peauks," teatas Cuomo. Uus lennujaam peaks linna tooma lõplikult 21. sajandisse.

Terminal B tõmmatakse maha ja ehitatakse uuesti. Kõik neli terminali saaks ka ühise katuse. Parandatakse transpordiühendusi linnaga ja lennujaama sees. Lennukid ja meeskonnad peavad saama rohkem ruumi ja reisijad ei pea enam ootesaalides üksteise otsas istuma. 2016. aastal algava ümberehitusega loodetakse valmis saada viie aasta jooksul.