Jaapani suurim operaator NTT tuleb turule väikese Sota-nimelise robotiga, mis suudab suhelda teda ümbritsevate nutiseadmetega, kirjutab Digitark.ee.

Sota on ehitatud isiklikuks abimeheks ning esialgu hakatakse teda kasutama vanadekodudes, kus tema ülesanneteks saavad tulede kustutamine ja vererõhu mõõtmine.

Samal ajal arendab oma robootikateenuseid ka NTT peamine konkurent SoftBank, kes eelmisel kuul paiskas turule emotsioone lugeva roboti Pepper.

Pepper suudab lugeda inimeste emotsioone muutuste järgi tema hääles või näoilmetes. Lisaks tunneb ta ka ise ehk muutub kurvaks, kui teda ignoreeritakse, ning naerab, kui talle nali rääkida.

Lisaks on Pepperi jaoks loodud juba umbes 200 rakendust, millega robot lapsele kasvõi inglise keelt õpetama panna. SoftBank on loonud isegi eraldi robootikaüksuse, mis viitab sellele, et tõenäoliselt näeb ettevõte valdkonnas suurt äripotentsiaali.

Sota on Pepperist väiksem ja soodsam robot ning mõeldud pigem sinu lauanurgas seisma kui mööda tuba ringi käima.

Sota on ligi 30 cm kõrge ja maksab 730 eurot. Pepper on üle meetri pikk ja maksab umbes 1500 eurot.

Asjade internet ei ole enam kuigi uus mõiste ning robotid on vaid üks osa sellest. Jaapanis, mille elanikkond on maailmas kõige kiiremini vananev, võivad sellised robotitest abimehed ja seltsilised väga suureks abiks osutuda. Jääme ootama, millal robotid ka Eestis ilma asuvad tegema.