Ocean X Team koosneb kahest mehest: Peter Lindberg ja Dennis Åsberg, kes on viimastel aastatel ridamisi pressiteateid levitanud suurte leidude kohta Läänemere põhjas. Kord on nad leidnud suure, Tähesõdade filmist tuntud Millennium Falcon kosmoselaeva meenutava eseme tundmata kohas Läänemere põhjas, kuhu nad ise on väidetavalt juba neli ekspeditsiooni ette võtnud, aga keegi teine isegi ei tea, kus see koht on. Ka mõned teadlased on analüüsinud kivimiproove, mida meeskond enda sõnul on sellest leiukohast toonud. Kuid keegi ei saa nende sõnu tegelikult kontrollida.

Vahepeal on nad teatanud ka mitmesugustest vrakileidudest, sh laevast, millest nad väidetavalt leidsid sajandivanuse veinilaadungi, jälle esitledes pudeleid, mida vaid nemad ise on käes hoidnud ja viinud analüüsimiseks ise Londonisse, sõltumatut ekspertiisi võimaldamata. Meedia, eriti kõmumeedia nagu Expressen ja Aftonbladet, on seni nende väited kriitikavabalt alla neelanud.

Esmaspäeval panid nad siis oma kodulehele järjekordse pommuudise:
"Üks vene miniallveelaev on leitud Rootsi territoriaalvetest, mitte kaugelt Rootsi Läänemererannikust. Allveelaev on umbes 20 meetrit pikk ja kolm meetrit lai. On ebaselge, kui vana see allveelaev on, või kui kaua ta merepõhjas lebanud on, kuid kirillitsas tähed laevakerel tähendavad, et see on Vene laev."

Väidetavalt olevat nad leidnud vraki eelmisel nädalal sukeldumistes, milles osales ka firma Ixplorer ja tuuker Stefan Hogeborn, kusjuures filmitud olevat ROV-tüüpi (Remote Operated Vehicle) allveerobotiga. Aftonbladet esitleb ka eksperdina "allveelaevakütti" Göran Friski, kes esitatud mõõtude järgi oletas, millise laevaga tegemist on, et tegemist võiks olla esimese maailmasõja allveelaevaga, täpsemalt SOM-klassi väikeallveelaevaga, mis võinuks uppuda aastal 1916.

Ajal, mil Rootsi meedia ja mõistagi ka rannavalve on olnud järjest tegevuses tundmatute Vene allveelaevade otsimisega, on selliste teadetega kerge tähelepanu võita.

Küsimus on aga selles, kas keegi nende väiteid kontrollida ka saab. Rootsi kaitsejõududele oli Ocean X Team küll andnud osa videmoaterjalist, kuigi seda alles analüüsitakse. Pole küll näha, et keegi tegelikult viitsiks leiukohale kontrollekspeditsiooni teha.

Igatahes eelnev skandaalne ja palju kahtlusi äratanud teade "Läänemere UFO" kohta sunnib meeste järgnenud väidetes tõsiselt kahtlema.