Briti sõjalennunduse ettevõte BAE Systems on olnud juba varasemalt kaasatud Lockheed Martini uute hävitajate F-35 arendustöösse ja paistab, et Ühendkuningriik ka kaalub tõsiselt nende lennukite soetamist. 2010. aasta otsuse kohaselt hangitaks lennukid F-35B või F-35C uutele Queen Elizabeth-klassi lennukikandjatele, millest esimene lasti vette juba mullu, teine peaks valmima aastaks 2017.

Neli lennukit on praegu Briti õhujõudude testida, olgugi, et USA pinnal, edaspidi on Ühendkuningriigile tellitud 48 F-35-tüüpi lennukit.

Mullu tähistati ka eelmise ajastu lõppu Briti sõjanduses, kui kanti lõplikult maha senised Invincible-klassi lennukikandjad, ühes nendelt startinud Briti Harrier II hävitajatega. Neid tootis just BAE Systems.

Uued lennukikandjad peaks lennukitele rohkem ruumi andma, kuna on senise 209 meetri asemel 280 meetrit pikad ja kui lennukikandjate mõõtmed sundisid varem Harriere õhku tõusma lausa vertikaalselt, siis uutel lennukitel on siiski ka ruumi lühemaks hoovõtuks.

USA ise on F-35 lennukeid tellinud enam kui 2000, lisaks on esimesed tellimused sees Austraalialt, Iisraelilt, Itaalialt, Jaapanilt, Hollandilt, Norralt, Türgilt ja nagu juba mainitud Suurbritannialt. Arendamisel on lennukist viis varianti, F-35A, F-35B, F-35C, F-35I (Iisraelile) ja CF-35 (Kanadale). Ühe lennuki hind 98 kuni 116 miljonit dollarit, mis vähemalt Kanadale seni käinud üle jõu.