Rekordi tõi lagedale projekt In2White, mille eesotsas Itaalia fotograaf Filippo Blengini.

Mont Blanci tervikliku panoraamfoto suurus on 365 gigapikslit. Seal on digitaalselt kokku sulatatud 70 000 üksikut pilti, mille jäädvustamiseks kulus 35 tundi.

Nende põhjal koostatud 14 Photoshopi faili kokkupanemiseks kulus kaks kuud järeltöötlust; lõpppfail oli 46-terabaidine! Kui see välja printida, kataks foto terve jalgpalliväljaku (lahutusega 300 täppi tollile).

Viis eri riiki esindavat pildistajat pidid tulemuste saamiseks kulutama nii aega kui ka vaeva. Tunnine retk 3500 meetri kõrgusele merepinnast sundis neid töötama kümnekraadise külma käes. Nad kasutasid Canoni digipeegleid.

Kui saidil asuvat fotot piisavalt sisse suumida, võid näha näiteks pildistajatest kilomeetrite kaugusel asunud kotkast ja ehitusplatsi futuristliku mägiraudtee rajamiseks, mille kogumaksumuseks saab 105 miljonit eurot.

Eelmine rekordsuur foto oli 2013. aastal valminud vaade Londonile, suurusega 320 gigapikslit. Maavälistest objektidest on muidugi ka suuremaid pilte nagu NASA 680-gigapiksline jäädvustus Kuust.

Mont Blanc ehk Monte Bianco on kõrgeim mägi Euroopas, Euroopa Liidus ja Alpides (4810 meetrit merepinnast).