Esialgse juurdluse järgi tungisid kurjategijad hoonesse teisipäeva varahommikul. Kes need olid ja kas need võisid olla ehitusfirma töötajad, on seni teadmata. Sissemurdmisjälgi ei ole, vahendab ajaleht Bild.

„Varastati hulgaliselt kraane mitmetelt korrustelt,“ ütles politsei esindaja. „Et torud olid surve all, tungis vesi läbi vahelagede, lõhkus uksi, elektrisüsteemi ja turvatehnika.“

Vargus ja selle tagajärjed avastati alles varasel pärastlõunal. Politseisse teatati kell 15.

Vesi oli siis juba tundide viisi voolanud.

Hoonesse voolas ilmselt kümneid tuhandeid liitreid vett. Berliini veevärgi Berlinwasseri esindaja Stephan Natz ütles, et 3-4-baarise rõhu juures voolab avatud torust välja 1300 liitrit vett tunnis.

Et üks kraan maksab vähem kui sada eurot, ei välista uurijad poliitiliselt motiveeritud kuritegu. Selle poolt räägib ka see, et kraanid varastati ainult ülemistelt korrustelt. Nii tekitati võimalikult suurt kahju.

BND uut peakorterit on Berliinis ehitatud alates 2006. aasta oktoobrist. Aasta tagasi kolisid esimesed töötajad oma uutesse kabinettidesse ning järgmisel aastal peaksid kõik BND töötajad uues töökohas olema.

Ehitus- ja kolimiskulud on praeguseks ületanud 1,3 miljardit eurot.