See tähendab, et ka veebipiraadid hakkavad aasta parima linaloo nominente usinamalt alla laadima.

Ameerika filmiakadeemia teatas tänavused Oscari-nominendid 15. jaanuaril; gaala toimub meie aja järgi 23. veebruari varahommikul.

Piraatlusega seotud internetiliiklust jälgiv firma Irdeto teatab, et aasta parima filmi nominentide vastu tekkis seejärel kohe suurem huvi piraatide hulgas.

Enamik nominentfilme olid pärast väljakuulutamist juba ka veebis. Nende illegaalne allalaadimine kasvas perioodil 1.1.2015-14.2.2015 keskmiselt 385 protsendi võrra.

Esmalt nautis populaarsust "Gone Girl", siis haaras esikoha "American Sniper", mis on praegusel perioodil Irdeto andmetel enimpiraaditud film maailmas!

On huvitav märkida, et esimese nädala jooksul pärast nominentide selgumist oli pika edumaaga enimpiraaditud "Selma", mis pole üldiselt nii kuulus kui "Birdman", "Boyhood" või "American Sniper".

"Selma" allalaaditud piraatkoopiate arv kasvas mainitud perioodil 1033% võrra. Võrdluseks, et teisele kohale jõudnud "American Sniperi" vastav näitaja oli "kõigest" +233%. Ja kõige vähem piraaditi "Boyhoodi", "hädised" +23%.