Nimelt on tegu järjekordse eduka idufirmaga, mille Eesti Skype’i taustaga IT-ettevõtjad Microsoftile maha müüsid. Seekord pole tegu eestlaste asutatud ettevõttega, vaid nad on ettevõttesse investeerinud.

Sunrise'i investorite seas on nimelt pikaaegne Skype’i Eesti juht Sten Tamkivi, Skype’i esimene töötaja Taavet Hinrikus ja aastaid Skype’i arendustööd juhtinud Ott Kaukver.

Sunrise on tasuta kalendri-äpp. See näitab praktilist ja inforikast ülevaadet kalendrisse märgitud sündmustest, kuid ei koorma ekraani infoga üle. iPhone’ile, Androidile ja Maci platvormile mõeldud äpp toetab kalendreid, mis on näiteks Google’i süsteemis, seotud asutuse Exchange'i kontoga või mõnes muus kümnetest süsteemidest.

Sten Tamkivi: Sunrise'i [loomine ja müük] on minu arust meie aja lugu, mis võiks ka Eesti noori julgustada sihte seadma.
Sten Tamkivi
Sten Tamkivi ütles kommentaariks, et Pierre Valade’i ja Jeremy Le Vani loodud Sunrise on hea eeskuju Eesti noortelegi. “See kuidas Pierre ja Jeremy näitasid, et noored Prantsusmaa ja Belgia ettevõtjad võivad teha New Yorgis firma, mille toode on nii hea, et hiiglaslik Microsoft ilma nendeta ei saa, on minu arust meie aja lugu, mis võiks ka Eesti noori julgustada sihte seadma,” selgitas

Tamkivi sõnul on kogu edu taga muidugi suurepärase detailitunnetusega ja hästi disainitud toode. “Investeerimisegi, sest tiimis oli tunda kirge ja oskusi see ära teha,” ütles Tamkivi.

Peale selle, et Sunrise’i ostmine on märk Eesti IT-ettevõtjate edukast investeerimistööst, räägib see meile ka moodsast Microsoftist nii mõndagi.

Aastaid oma tuumiktoodetele Windows ja Office keskendunud IT-gigant on hakanud üha agaramalt hoopis konkureerivatele platvormidele ja operatsioonisüsteemidele teenuseid ja tarkvara pakkuma. Näiteks pakub Microsoft võimalust Androidi-seadmetes Office'it ilma rahata kasutada.

Proovi Sunrise’i Androiditelefonil, iPhone’is või Mac arvutis. Kalender on kasutatav ka veebi teel.