Kullaotsijad John Deason ja Richard Oates tegid oma elu suurima avastuse kohas nimega Moliagul, kui puujuurte vahelt, vaid mõne sentimeetri sügavuselt ilmus välja hiigelsuur kullakamakas, kogukaaluga 109,59 kg, milles puhast kulda oli 72 kilogrammi. Kuna neil polnud kasutada piisavalt suurt kaalu, et Welcome Strangeri tegelikku raskust mõõta, tuli kullakamakas lõhkuda kolmeks tükiks Dunolly sepikojas.

Seejärel vedasid nad oma leiu Dunolly linnakeses asuvasse London Chartered Bank of Australia kontorisse, kus neile maksti 9381 naelsterlingit peo peale, kullakamakas sulatati hiljem kangideks ja saadeti Bank of Englandi peakorterisse Londonis. Tänases rahas oleks kullakamakas maksnud ligi neli miljonit dollarit. Deason avas küll hiljem oma kaupluse Moliagulis, Oates hankis aga omale farmi Marongis, kuid ajalooline leid neid tõeliselt rikkaks ei teinud.
William Parkeri tehtud foto kullakamakast ja selle leidjatest 1869. aastal.

Welcome Strangerist on jäänud joonistusi ja nende põhjal tehti sellest ka elutruu jäljend, mis asub Melbourne'i linnamuuseumis, leiukohale püstitati aga 1897. aastal obelisk. Uuemal ajal on Inglismaal Deasonile ja Oatesile (olid pärit Cornwallist) püsti pandud ka monument. Väiksemaid jäljendeid Welcome Strangerist on mujalgi.

Varasem rekordiomanik, kullakamakas nimega Welcome Nugget (leiti samuti Victorias asuvast Ballaratist 1858. aastal), kaalus 69 kg.