New Yorki sageli külastavate inimeste jaoks muutus seal lennujaama jõudmine hõlpsamaks — ja stiilsemaks.

Koostöös linnas tegutseva kopteriettevõttega Helicopter Flight Service (HFS) on välja kuulutatud uue esmaklassilise helikopteriteenuse rahvarahastatud platvorm nimega Gotham Air. See peaks aitama mugavamalt ja märksa kiiremini lennujaama jõuda mitte ainult tippjõukuritel, vaid ka tavalistel lennureisijatel.

Esimest korda Gotham Airiga lendavatelt reisijatelt küsitakse 99 dollarit kopterilennu eest, mis viib ühelt kolmest Manhattani kopteriväljast kas John F. Kennedy nimelisse lennujaama või Newark Liberty rahvusvahelisse lennujaama.

Pärast stardihinna tasumist tuleb järgmiste kopterilendude eest välja käia juba 199 kuni 219 dollarit sõltuvalt lennuki väljumise kellaajast.

Lende saab broneerida Apple'i nutiseadmetele mõeldud rakenduse GothamAir vahendusel, mis on kättesaadav alates veebruari algusest, või aadressil www.gothamair.com teenuse lehele logides.

Kopterite sisedekoor on luksuslik tänu Hermesi nahkmööblile. Lisaks VIP-salongi ja maapealset retseptsiooniteenust hõlmavale paketile saavad reisijad nautida maailmakuulsa koka Thomas Kelleri pagarikoja Bouchon Bakery valmistatud suupisteid ja pärastlõunastel lendudel ka laia valikut joogipoolist.

Kui peaks juhtuma, et tuul on liiga vali või pilved liiga madalal, võib Gotham Airi klient enda kontori või kodu juurde oodata hoopis elektriajamiga autot Tesla S, mis ta lahkelt peale võtab ja kiiresti lennujaama toimetab.

Ettevõtte käsutuses on seitse Bell 407 marki kopterit, mida nende rohkem kui 250 kilomeetrini ulatuva tunnikiiruse ja esmaklassilise istmepaigutuse tõttu nimetatakse “helikopterite sportautodeks”.

Pealeselle leiduvad Gotham Airi angaarides üks Sikorsky S76 C+ ja üks Bell 427.

Kohti hakati Gotham Airi lendudele reserveerima mullu 23. jaanuaril. Regulaarsed kopterilennud peaksid toimuma hakkama juba tänavu kevadel.