Tuumajaama operaator TEPCO sai detsembris edukalt eemaldatud kütusevardad Fuksuhima tuumajaama neljandast korpusest, aga kolm veelgi enam purunenud korpust on ikka veel kiirgusohtlikud. Nendes reaktorites on oht, et kütusevardad on täielikult sulanud, võibolla isegi söövitanud end läbi reaktorit ümbritsevast kestast ja võimalik, et isegi maa sisse imbunud.

Nende kolme reaktori turvaliseks muutmine kestaks veel aastakümneid. Ja paari töölise hukkumine pole küll võrreldavgi kuni 18 000 inimese hukkumisega 2011. aasta tsunamis.

Kuid õnnetusi Fukushima jaama hooldetöödel tuleb liiga tihti ette. Põhiline probleem on selles, et tuumakütuse ülekuumenemise vältimiseks on vaja pumbata sinna tohutus koguses jahutusvett, seejärel see vesi aga hoiustada turvaliselt, et radiatsioon vee kaudu välja ei lekiks. Ja just neid lekkeid peavad tuhanded töölised seal ka lappima.

Fukushima tuumakatastroofi mõjud tervisele ilmnevad alles aastaid hiljem, samas kui 80 000 kohalikku elanikku on siiani evakueerituna mujal Jaapanis ja neil pole ka niipea lootust koju tagasi pääseda.

Märtsis jäi üks tööline Fukushima platsil kaevates kaela vajunud rusude alla ja hukkus. Nüüd aga kukkus üks tööline  tühjana seisnud jahutusveemahutisse kümne meetri kõrguselt ja sai surma. Pole selge, kas ta turvavarustus oli korralikult kasutusel. Aprillist novembrini 2014 sai tuumajaama koristustöödel vigastada aga kokku 39 inimest.