Samas kui linna läbib 20-realine hiigelallee, kus esimest paraadi nähti 2006. aastal ja kus tavalisel päeval sõidab vaid üksik auto, on linnas teisi piirkondi, kus sagedaste inimohvritega autoõnnetuste tõrjumiseks on tulnud liiklust hoopis piirata.

20-realine paraadallee on küll kõige laiem tänav linnas, aga hiinalik suurushullustus on Myanmari sõjaväevõime innustanud üldse röögatusse avarusse panustama. Hiigelallee möödub riigi parlamendihoonest. Kokku 664-liikmelise parlamendi päralt on 31 hoonest koosnev hiigelkompleks:

Naypyidaw ehk Nay Piy Daw (Kuninglik Linn Päikeses) ehitati kiirkorras 2002-2005 ja nime sai ta ametlikult alles 2006. aasta hiiglaslikuks sõjaväeparaadiks. Riigiasutused koliti uude pealinna sundkorras 6. novembril 2005 ja pole ka imeks panna, et alles pooleli olevas linnas elamine paljudele ei meeldi. Pealinnana on elu seal ka tohutult kallis, pooleli olevaid ehitisi aga iga nurga peal.

Röögatu on ka territoorium, millel uue pealinna osad paiknevad - 7054 ruutkilomeetrit, võrreldav terve Virumaaga, ja nagu India ajakirjanikud rõhutavad, oli uue pealinna ehituse peamiseks otstarbeks "logistilise tööriistaga" ehk siis linnakujundusega igasuguseid "värvilisi revolutsioone" ära hoida. Juba vahemaade läbimine, et linnas midagi saavutada, on võimatult raske ettevõtmine.

Yangon ehk varasem Rangoon oli Briti koloniaalvõimu keskuseks, ja kuigi valitsusasutused sealt ära viidi, elab vanas pealinnas edasi viis kuni kuus miljonit inimest.

Sõjaväehunta juht Than Shwe, kelle tahtel uus pealinn rajati, oli küll sunnitud 2011. aastal siiski võimu tsiviilvalitsusele üle andma, aga huntaliikmed on endiselt kulissidetagusteks niiditõmbajateks, samas kui lääs surub riiki takka demokraatlikeks reformideks, mis eeldatavasti Nobeli rahupreemia laureaadi Aung San Suu Kyi 2015. aastal võimule aitaks. Tema elab aga endiselt Yangonis.

Birma kannab 1989. aastast ametlikku nime Myanmar, sõjaväehuntad või üheparteisüsteem on seal valitsenud 1962. aastast alates, kuigi praegu tehakse tõsiseid samme naasmiseks demokraatia juurde.