Michael Nichols "tabas" viie emalõviga karja koos kutsikatega puhkehetkel Serengeti Rahvuspargis. Just hetk enne pildi valmimist olid nad eemale peletanud kaks võõrast isaslooma. Nichols oli karja jälginud kuus kuud, tänu millele pääses ta neile oma sõidukiga lähedale ning sai pildistada lõvisid läbi katusesse tehtud spetsiaalse avause.

Lõvikarja kiindunud autor usub, et kogu seeriast konkursile valitud foto kõneleb Aafrika lõvidest, osaliselt minevikust, osaliselt unistustest. Mõned kuud hiljem kuulis Nichols, et kari oli väljunud pargist eramaale ja kolm emalõvi hukkusid inimeste käe läbi. Pilt sai pealkirjaks "Viimane suur foto".

Foto sündis infrapunavalgust kasutades, mis autori sõnul "lõikab läbi tolmu ja udu, moondab valgust ning muudab hetke millekski ürgseks ja piibellikuks".

Tänavuste võidupiltide seast leiab veel kuni 10-aastaste fotograafide seas parimaks valitud noore hispaanlase Carlos Perez Navali efektse kollase skorpioni õhtupäikeses astlaga ähvardamas, kategoorias "Maa keskkonnad" võidutsenud Tšiili fotograafi Francisco Negroni vaatemängulise kaadri Puyehue-Cordón Caulle vulkaamikompleksi purskest või monumentaalse foto valgehai viimasest võitlusest.

Vaata 10 fotot konkursi paremate seast!