Ettevõtte tõotab, et osa kellade müügitulust annetatakse Aafrika desarmeerimise ja abistamise hüvanguks, vahendab Gizmag.

Fonderie 47 (mille nimetuses kombineeruvad prantsuskeelne sõna „valukoda“ ja AK-47) kellamudeli Inversion Principle kujundas Adrian Glessing ja konstrueeris David Candaux ettevõttest Du Val Des Bois tootmiseks Šveitsis La Vallée de Joux piirkonnas.

Fonderie 47 on kella disaini juures vältinud ilmseid vihjeid tulirelvadele ja otsustanud peenetundelisema lähenemise kasuks, mille juures on kõige silmatorkavamaks elemendiks abstraktne kuldraam ümber AK-47 sihikust inspireeritud safiirkristalli. Disaini aluseks on pigem relvamehhanismi liikumine kui selle välimus.

 https://www.fonderie47.com

Kella „relvalikud“ motiivid tulenevad 38 juveeliga Caliber F47-001 mehhanismi toimimisest Breguet’ overcoil-vedruga. Relvamehhanismid lülituvad reeglina ühest positsioonist teise ainsa silmapilguga ning ehkki kella pöörlev nn tourbillon-käigumehhanism ja minutiseier töötavad hillitsetult, raksatab tunniosuti edasi tõeliselt jõuliselt ning vastandsuunas liikuv minutiseier sööstab iga tunni aja tagant algusse püstoli vinnastamise heli meenutava plaksuga. Samuti on relvandusest šnitti võetud kiirseadistusmehhanismi juures, mille kroonile vajutamine tunde ükshaaval edasi ragistab.

Käekella tagakülge kaunistab tume kiire- ja giljoššmustriline plaat. Pöörlev plaat on valmistatud hävitatud AK-47 terasest ja sellel ei seisa mitte ainult Fonderie 47 logo, vaid ka seerianumber 56-3701F42, mis kuulus relvale, millelt kasutatud teras pärineb.

20 eksemplariga — kümne punasest ja kümne valgest kullast korpusega — piirneva tiraažiga käekella eest tuleb välja käia koguni 195 000 USA dollarit.