Väidetavalt on telepastor humanitaarabi korras läkitanud Sierra Leonesse 4000 pudelit "imevett". Jumaliku neste kohaletoimetamiseks kasutati hr Joshua 50 000 dollarit maksnud eralennukit. Usutavasti lisas usumees siiski veepudeleile ka sama suure rahalise annetuse.

Joshua püha vee uudis laekus ajal, mil arstid ja tervishoiutöötajad üritavad Sierra Leone maapiirkondade elanikke veenda, et nüüdisaegne teadus võib neid aidata tõhusamalt kui palvetamine ja nõiakunst. Samas aitab rahaline annetus kindlasti kaasa Ebola epideemia ohjeldamisele tolles Lääne-Aafrika riigis.

Sierra Leone president Ernest Bai Koroma kinnitas annetuse laekumist, märkides avalduses, et raha oli mõeldud Ebola-puhangu tõttu raskustesse sattunud inimeste toitmiseks. Vastuolulist "püha vett" presidendi avalduses ei mainitudki.

Joshua on juba aastaid väitnud, et tema võluvesi suudab ravida suurt hulka tervisehäireid viljatusest kasvajateni.

Joshua väidab ka, et on oma Lagoses tegutseva kiriku Synagogue Church of All Nations ("kõigi maade sünagoog-kirik") kaudu levitanud pühitsetud vett mitmel pool maailmas, nt USA-s, Ühendkuningriigis, Kreekas, Indias ja Venemaal. Pastori väitel on veest saanud abi haiged ja rõhutud.

Joshua on üks viiest Nigeeria miljonärpastorist, keda ajakiri Forbes 2011. aastal maailmale tutvustas. Toona hinnati tema varandust 10–15 miljonile USA dollarile. Ülimalt mõjukal jumalasulasel on pühendunud järgijaid kogu maailmas. Joshua korraldab neile palvekoosolekuid nii internetis kui ka telefonitsi.

Mõned usklikud väidavad, et on paranenud haigustest nagu HIV ja vähktõved. Teiste kinnitusel on pastor edukalt ennustanud tulevikusündmusi, näiteks Bostoni maratoni pommiplahvatust 2013. aastal ja tänavu märtsis toimunud lennuõnnetust, mille käigus jäi kadunuks Malaysia Airlinesi lend M370.

Pastoril on Twitteris 107 000 järgijat; tema Facebooki-lehte e-kiidavad 1,2 miljonit inimest. Oma arvukate jüngrite meelt lahutab ja usku kinnitab Joshua ka isikliku telekanali Emmanuel TV vahendusel.