1. Külastage mürktaimede aeda

Northumberlandi hertsoginna Jane Percy oli tavalistest botaanikaaedadest tüdinenud. "Imestasin, miks küll nii paljud aiad maailmas keskenduvad taimede ravitoimetele, mitte nende võimele tappa," on ta oma hobi kommenteerinud.

Niisiis istutas Percy 2005. aastal 56 600 ruutmeetri suuruse Alnwicki iluaia täis mürgiseid taimi. Haljasalal leidub sada taime, millest igaüks võib oma mürgiga inimese surmata.

2. Hiilige üle USA-Mehhiko piiri

Sireenid, helgiheitjad, püssilasud... El Alberto linnas Mehhikos saate järele proovida, mis tunne on Rio Grande jõge ületada.

Atraktsioonis osalejad pannakse maha 12,4 ruutkilomeetri suurusel kõrbelapil, kus nad saavad veeta öö, trotsides kõiki ohte, mis varitsevad illegaalseid piiriületajaid.

3. Minge ujuma koos krokodillidega

Austraalias Darwini linnas Crocosaurus Cove'i krokodillipargis saab igaüks supelda viie ja poole meetri pikkuste merekrokodillide seltsis.

Elukate eest kaitseb uljaspäid "surmapuur" (ingl Cage of Death) — läbipaistev akrüülkapsel, mille välispinda kaunistavad ohtrad hambajäljed.

4. Sõitke tankiga

USA-s Minnesota osariigis seikluspargis tabava nimetusega Drive a Tank saab 80 000 ruutmeetrisel polügoonil proovida juhtida külma sõja aegseid mahakantud tanke.

Huvilistel on võimalik lömastada roomikute all autosid, tulistada kuulipildujast ning isegi põrutada täiskäigul läbi treilerelamu!

5. Supelge millimallikate järves

Vaikse ookeani Palau saar on nagu meduuside Manhattan. Miljonid molluskid — paapua millimallikad (ld Mastigias cf. papua etpisoni) ja meriristid (Aurelia aurita) — reisivad igapäevaselt ühe saarel asuva järve ühest servast teise.

Sültjatel olevustel on küll kõrverakkudega kombitsad, ent nende mürk pole nii tugev, et see inimestele häda teeks, mistõttu võite julgelt maski ja toruga ujuma minna.