Mehitamata uurimisalus Nereus oli laupäeval parajasti uurimas merepõhja kümne kilomeetri sügavusel Kermadeci süvikus Uus-Meremaa lähistel, kui ta "läks traagiliselt kaotsi." Merepinnalt hiljem leitud jäänustest võis järeldada, et rõhk merepõhjas oli suurem kui paljunäinud alus enam taluda suutis ja Nereus pressiti lihtsalt puruks.

Cameron postitas oma Facebooki leheküljele teate: "Ma tunnen, nagu oleksin kaotanud sõbra. Nereus oli imetlusväärne, teedrajav robot ja ainus hetkel kasutatav vahend maailmas, mis suudab saavutada äärmuslikke sügavusi ookeanisüvikutes."

Robot küll ei kuulunud Cameronile, vaid oli Woods Hole'i okeanograafiainstituudi (WHOI) valduses. Cameron ilmselgelt küll kasutas Nereuse infot oma tunamullusel sukeldumisel. Sellele instituudile oli Cameron annetanud ka Deepsea Challengeri, ehk aluse, millega ta kaks aastat tagasi ise sügavustes käis. Pole ka päris selge, milline oli Cameroni isiklik panus seekordsesse ekspeditsiooni. Robotit juhiti NOAA aluse Thomas G. Thompson pardalt.

Nereuse rekordsügavuseks jäi 2009. aastal Mariaani süviku ülekontrollimisel saavutatud 10 902 meetrit. Sügavamat punkti maailmameres teadaolevalt ei ole.