Tuhandeid aastaid tagasi asus selles kohas asula, nimega Edfu, on tänaseni võimalik välja lugeda püramiidi plokkidele joonistatud hieroglüüfidest. Ta polnud ka just hiigelpüramiid, algse kõrgusega 13 meetrit, millest plokivargad on alles jätnud vaevalt viis meetrit kõrge kuhila. Lisaks kohalikele elanikele, kes kasutanud püramiidi plokke oma majade tugevdamiseks, on oma hävitustöö teinud ka niiskus ja ilmastikuolud. Ja nüüd tuli ala veel taraga ümbritseda, sest tänane asula asub otse leiukoha kõrval.

Tänaseks on sarnaseid püramiide leitud seitsmes erinevas kohas (oma aja mõistes pigem provintsis, ehk siis vaaraote jaoks kõrvalistes kohtades) Egiptuses, ja ühendab neid see, et püramiidil puudub sisemine kamber (kuhu oleks kedagi maetud), ja seetõttu arvatakse, et nende püramiidide otstarve pidi ka olema erinev kõikidest hauakamber-püramiididest.

Kohapealt leiti mitmeid kultuslikke esemeid ja kaks steeli, mis pühandatud vaarao Snofrule (valitses 27. ja 26. sajandi vahetusel enne meie ajaarvamist).

Inimohvrite toomist tavaliselt Vana-Egiptusega ei seostata, kuigi on võimalik, et dünastiate-eelsel ajastul on seda siiski ka seal esinenud. Antud juhul pole aga veel selge, miks on selle püramiidi ümber lapsi maetud.