Erie loomaaeda saabus Edgar 2009. aastal kingitusena Tallinna loomaaiast ja seni temaga erilisi probleeme polnud teada.

Tallinna loomaaia direktor Mati Kaal kinnitas Fortele, et Tallinnas pole ei Edgari ega ka tema vanemate käitumises mingeid erilisi agressiivsuse märke näha olnud, aga samas on teada juhtumeid maailma teistest loomaaedadest, kus leopardid on kas valel ajal kokku lastud või on loomad nii hasarti läinud, et üks murrab teise maha. Rotterdami loomaaiast on teada mitu sarnast juhtumit.

Kui Edgari isa Freddi, kes on sündinud Tallinnas ja oli vahepeal mitu aastat hoiul Californias, lasti Tallinna loomaaias kokku Berliinist pärit emaleopardiga Darla, olid ka siin igaks juhuks veevoolikud varuks, et neid maha rahustada, aga toona probleeme ei olnud, ning kui 15. mail 2008 sündisid neil kolm kutsikat, said need Tallinna päeva auks linnajuhtide nimed Edgar, Toomas ja Kaia.

Edgar kingiti aasta hiljem Pennsylvaniasse, Kaia elab praegu Inglismaal Marwellis, Toomas nüüd Helsingis. Tallinnas elavatel Freddil ja Darlal on siin veel mitu pesakonda sündinud.

Erie loomaaed on seni oma leopardide paaritamise programmi igati edukaks pidanud, kogemusi on juba viimasest kuueteistkümnest aastast. Ja sealt pärit leoparde on juba terves reas loomaaedades laiali.

Nüüd on otsustatud, et Edgarit enam edaspidi emaleopardidega kokku ei lasta. Surma saanud Lina pannakse aga topisena välja kohalikus muuseumis. Võimalik, et Edgar saadetakse üldse mõnda teise loomaaeda. Küll kasutatakse tema spermat mõne emaleopardi kunstlikuks seemendamiseks.

Amuuri leopard on äärmiselt ohustatud liik ning looduses on ta väljasuremise äärel.