Floridas, mida teatakse sooja pelgupaigana talve eest, langes temperatuur erakordselt madalale. USA Keskläänes, kirdeosas ja Kanada idaosas oli ohtlik välja minna. Teisipäeva jooksul mõõdeti kõigis USA 50 osariigis vähemalt ühes kohas miinuskraade. Isegi Hawaii kõrgeimas punktis, Mauna Kea vulkaani otsas oli kuus kraadi külma, vahendab The Guardian.

Niininimetatud polaarkeeris, mis tõi sel nädalal arktilise õhu USA-sse, liikus teisipäeval edasi lõunasse ja itta. Polaartingimused valitsest kahel kolmandikul USA territooriumist.

Lõunas Georgias oli külmem kui Alaskal. Atlantas mõõdeti temperatuuriks -14 kraadi, mis on madalaim pärast 1966. aastat, samas kui Anchorage'is oli külma vaid kolm kraadi. Mõnedes Michigani, Minnesota, Montana ja New Hampshire'i osades mõõdeti tuulekülmaks -50 kraadi.

Illinoisi põhjaosas veetsid 500 inimest öö kolmes lumme kinni jäänud rongis. Reisijad veeti teisipäeval bussidega sihtkohtadesse.

USA rahvuslik ilmateenistus andis lumetormihoiatuse New Yorgi osariigi lääneosale. Oodata oli kuni 60 sentimeetrit lund.

Esmaspäeva lõunaajal oli New Yorgi Central Parkis sooja 13 kraadi, 24 tundi hiljem aga külma 15 kraadi.

Kentucky osariigis oli esmaspäeval nii külm, et põgenenud vang andis end vabatahtlikult üles.

Toronto Pearsoni rahvusvaheline lennuväli katkestas teisipäeva hommikul töö, sest seadmed külmusid kinni.

Igalt poolt teatati, et lennukite jäätõrjevedelik külmus, kütus muutus viskoosseks ning pagasi lennukitesse laadimine muutus keeruliseks.