„Kõik kesksed põhiprojektiga seotud lepingud on nüüd olemas. Ehk me teame, millise hinnaga jaam meile tarnitakse, ja selles sisalduv ajagraafik on meil samuti teada,“ ütles Fennovoima juhatuse esimees Pekka Ottavainen YLE Uutistele.

Lõplik investeerimisotsus Pyhäjoki tuumajaama ehitamise kohta tehakse veebruari lõpus, kui Fennovoima projektis endiselt osalevad omanikud otsustavad oma lõpliku osalemise. Samas läheb 34 protsenti Fennovoima osalusest Rosatomile, teatas Fennovoima.

Fennovoima teatas novembris, et projektiga jätkab 45 omanikku. Jätkajate hulgas olid siis muu hulgas kaevandusfirma Talvivaara, piimatoodete firma Valio ning mitmeid piirkondlikke energiafirmasid.

Terasefirma Outokumpu on teatanud, et osaleb esialgu projektis, kuid teeb lõpliku otsuse siis, kui tuumajaama hind ja muud üksikasjad on selged. Outokumpul on projektis Rosatomi järel suuruselt teine osalus – kümme protsenti.

Et omanikettevõtted on reserveerinud umbes poole tuumajaama toodangust ja Rosatomi kavandatav osalus on umbes kolmanik, oleks toodangust seega reserveeritud kokku umbes 84 protsenti.

Tuumajaama ostuhind ei ole avalik.

Pyhäjokisse ehitatava tuumajaamaga sama tüüpi jaama ehitatakse praegu Venemaale ja seda on tellitud erinevatesse kohtadesse üle maailma.