Ujuvkompleks Prelude, mis on mõeldud merel toimuvaks maagaasi tootmiseks, tööstuslikuks veeldamiseks ja viimaks otse transpordilaevadele toimetamiseks, kaalub täislastis 661 400 tonni; selle tootlikkuseks eeldatakse 3,9 miljonit tonni maagaasi aastas. Ühtekokku on aluse pardale võimalik mahutada maagaasi rohkem kui kuluks 175 olümpiavõistluste nõuetele vastava ujumisbasseini täitmiseks.

Maagaasiplatvorm Prelude on kavandatud järgmised 25 aastat töötama Austraalia läänerannikul asuvast Broome’i linnast 475 kilomeetrit kirde pool asuva gaasibasseini kohal. Tsüklonihooaeg tolles piirkonnas vältab novembri lõpust aprillini, Prelude on aga projekteeritud kohapeal aastaringselt igasuguse ilmaga ankrus seisma.

Ujuvplatvorm on kavandatud trotsima viienda kategooria tsükloneid; paigal hakkab seda hoidma üks maailma suuremaid ankurdamissüsteeme. Süsteem koosneb 93 meetri pikkusest Prelude’i läbivast tornist (mis on nii suur, et selle sisse mahuks ära terve Pariisi triumfikaar), mis kinnitab aluse merepõhja külge nelja komplekti ankrukettidega.

Ankurdussüsteem võimaldab ujuvrajatisel taluda tormist ilma nii, et see pöördub aeglaselt, jäädes samas gaasimaardla kohale ankrusse. Lisaks saavad kaks kolmest 6700-hobujõulisest tõukeajamist Prelude’i ahtris samal ajal töötades pöörata rajatist tuulest välja, võimaldades veeldatud maagaasi tankeritel kütuse pardalepumpamiseks ohutult poordiga joonduda.

Röögatusuur ujuvtehas peaks eelduste kohaselt valmis saama ja maagaasi tootma hakkama 2017. aastaks. Peagi võib selle hiilgust aga hakata varjutama miski veel mastaapsem. “Me projekteerime suuremat rajatist,” rääkis uudisteagentuurile Reuters möödunud nädalal Shelli integreeritud gaasiprogrammide ja innovatsiooniala üldjuhataja Bruce Steenson. “See on järgmine mudel, mille vette laseme.”