Dresdeni ülikooli tudengid usuvad vandenõuteoreetikute hulgas populaarset hüpoteesi, mille kohaselt on püramiidide näol tegu mälestistega kadunud tsivilisatsioonist.

Tunnustatud arheoloogid on tudengite väiteid naeruvääristanud, juhtides tähelepanu väga suurele hulgale asitõenditele nagu püramiidide rajamisel töötanud inseneride papüüruspäevikud, aruanded ehitusmaterjalide otsingul ette võetud kaubareisidest ja püramiidide lähedusest välja kaevatud suur ehitustööliste laager, mille analüüsimine pole jätnud kahtlust küsimuses, kes ja millal püramiidid ehitas.

Nii Egiptuse kui ka Saksamaa ametivõimud on intsidendiga seoses väljendanud ägedat nördimust.

Egiptuse muinsuskaitseministeerium kritiseeris juhtunut, osutades, et vandalismiaktiga hävitati jõhkral kombel Egiptuse muinsuspärandit ja eriti Cheopsi püramiidi — ainsat antiikmaailma nn seitsmest maailmaimest, mis tänase päevani säilinud on.

Arheoloogilise väärtusega proovide riigist välja smugeldamine kujutab endast rahvusvaheliste seaduste ja UNESCO konventsioonide rikkumist.

Tudengid on kantud lennujaamade jälgimisnimekirjadesse; kui nad peaksid kunagi Egiptusesse naasma, ootab neid seal viivitamatu vahistamine.