Laeva kere pani kokku Newport Newsis Virginias asuv ettevõte Huntington Ingalls Industries (varasem Northrop Grummani osa), ja viimistlustööd jäävad Maine'i osariigis asuva Bath Iron Worksi tehases (General Dynamicsi alltöövõtja).

USS Zumwalt, olle saanud nime kadunud admirali Elmo Zumwalti (1920-2000) järgi, on suurim, kuigi esimene omast klassist destroier ehk hävitaja, mis kunagi USA mereväele ehitatud, kokku 182.9 meetrit pikk, 24,6 meetrit lai, süvis 8,4 meetrit. Laev, mis peaks suutma arendada merel kiirust 30,3 sõlme, ehk 56,1 km/h, läheb maksma 3,5 miljardit dollarit.

Piltidel USS Zumwalt kavandataval ja praegu olemasoleval kujul, samuti admiral Elmo Zumwalt:

Laev ei meenuta oma kujult ühtki praegu kasutatavat laeva, tuletades meelde pigem 19. sajandi soomuslaevu, laeva kere on ehitatud süsinifiibrist, ja ta on muudetud selliseks, et radarkiired teda ei märkaks. Laeva kere peaks võimaldama saavutada suuremaid kiirusi merel. Ennekõike on ta mõeldud aga suurendama tulejõudu, tema 155mm kahurid võimaldavad tulistada maal olevaid objekte umbes 160 km kauguselt, samas on ta niivõrd automatiseeritud, et vajab poole väiksemat meeskonda kui tavalised destroierlaevad.

Programm on küll läinud ajalukku ka liigse kulukuse tõttu, kuna valmistaja tahtis lisada nii palju uut tehnoloogiat, et Pentagonis kaaluti üldse selle projekti seisma panekut.

Algselt oli olnud kavas ehitada koguni 32 Zumwalt-klassi sõjalaeva, lõpuks jäädi otsusele ehitada kolm. Bath Iron Works kavatseb esimese neist, USS Zumwalti, USA mereväele üle anda 2015. aastal.