Vastsündinud tüdruk suri Thessaloniki haiglas. Vanemad, kellele ei näidatud surnukeha, olid veendunud, et tüdruk suri arstide vea tõttu ning nõudsid, et haud avataks, kirjutab Rootsi ajaleht Aftonbladet.

Sealt algas müsteerium, millest kirjutati Kreeka meedias 2009. aasta talvel.

Haud avati vanemate nõudmisel, kuid see oli tühi. Keegi ei suutnud seletada, mis oli juhtunud.

Pärast seda on vanemad olnud veendunud, et nende tütar on elus.

„Me kahtlustasime, et meie laps langes kaubitsejate ohvriks ja ta ei surnud, nagu nad meile alguses ütlesid,“ ütles isa Kreeka ajalehe Ethnos vahendusel.

Kui isa nägi Maria fotosid, tundis ta tüdruku ära. Ta on ise Skandinaavia päritolu ja Maria meenutab tema Skandinaavia sugulasi. Lisaks sellele sai mees hiljem poja, kellel on nagu Marialgi rohelised silmad.

Isa usub nüüd, et Maria võib olla tema tütar. Mitmete Kreeka meediaväljaannete teatel nõuab mees nüüd DNA proovi ja et Thessaloniki politsei hakkaks asja uuesti uurima.

Maria on praegu organisatsiooni The Smile of the Child hoole all. Organisatsiooni esindaja Pardalis Panagiotis ütles, et Maria on salajases kohas haiglas. Tema tervist peetakse heaks ja ta on hakanud mängima.

„Varsti, võibolla juba homme, kohtub ta mitmete ekspertidega, kes üritavad kindlaks teha tema päritolu ja õigeid vanemaid,“ ütles Panagiotis Aftonbladetile.